Румен Драганов разкри подробности за зимния сезон и очакванията за предстоящото лято

  • 02 март 2021 11:00

  • 984
  • 2
© Колаж: Novini.bg/ Pixabay

Българският туризъм показа виталност по време на зимния туристически сезон. Видяхме, че една голяма част от ресторантите, извън хотелите не работеха. Независимо от всички СПА хотелите и балнеокомплексите работеха на макс. Местата за настаняване, особено уикендите, бяха препълнени. 

Това заяви в интервю за NOVINI.BG Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. 

Румен Драганов за туроператорите: Хората трябва да си получат парите

 Средно месечно в България са влизали 230 000 чуждестранни туристи - 1/3 от посещенията в годините преди пандемията, каза още експертът. 

Не всичко е спряло, не сме на нула, но се отчита спад от 70%, коментира директорът на Института за анализи и оценки в туризма

Има огромен ръст на записванията за летните дестинации по света. След ваксинацията, зелените коридори, сертификатите и имунизационните паспорти, пътуванията ще се възстановят. Очакваме по-силен летен сезон от очакването, разкри Румен Драганов. 

Уикендово имаше движение на българи в страната. Вътрешните пътувания са се увеличили. Хора с коли от съседки, Румъния, С.Македония, Турция, Сърбия идват в България, както и ние ходим. Туризмът ще бъде основно на колела, а ако чартърните полети се възстановят, то се очакват добри резултати, категоричен бе Драганов. 

Очакваме след края на март предварителните записвания и от май да тръгнат масовите пътувания по света, а от месец юли и към България, завърши Румен Драганов. 

По материала работиха Галя Георгиева и Радина Лазарова

Повече чуйте в прикаченото видео

Последвайте канала на

Novini.bg
984 2

Коментари 2

Добави коментар

2021.03.02 | 14:30

2
Зимният сезон таз година го отсвирих. Не ми е баш толкова зор.
МУТРИ ВЪН

2021.03.02 | 11:20

1
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО ПРЕДЛАГА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ БНО. С.ТРИФОНОВ Е ЛЪЖЕЦ И БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС НАЙ -ГОЛЕМИТЕ МУТРИ А Б.БОРИСОВ Е КРАДЕЦ И ВЗИМА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ САМ

Добави коментар

Водещи новини