Румен Драганов за туроператорите: Хората трябва да си получат парите

  • 26 февруари 2021 07:46

  • 615
  • 1
Румен Драганов за туроператорите: Хората трябва да си получат парите
© Кадър БНТ

Задължение на правителството е хората да получат парите си обратно. Ние сме предложили на университета по библлиотекознание да се създаде гаранционен фонд. Там се разделя кой трябва да внася вноски в този фонд. Трябва да внасят пари само туроператорите. След това трябва да кажем кой управлява този фонд. Това заяви Румен Драганов, председател на Конфедерацията на българския туристически бизнес в студиото на „Денят започва“ по БНТ.

Хората трябва да си получат парите в цялост според него. Той даде пример с фалиралия британски гигант Томас Кук.

Драганов изрази мнение, че е работа на правителството да създаде гаранционен фонд и така да компенсира клиентите, които не са пътували, и туроператорите, които изпадат във фалит. Драганов припомни, че като министър Николина Ангелкова е предлагала такъв фонд, но от бранша не са искали да се създава.

Според него туроператорите също могат да съдят държавата, ако изпаднат в несъстоятелност, както и гражданите могат да го направят.

Николова ухажва украинските туристи

Ключово за туризма ще бъде ваксинирането: „Ваксинацията се превръща в маркетингово предимство.“. Тя става инструмент за приемане на работа според него. Работодателят би избрал да наеме човек, който е ваксиниран, или има желание да се ваксинира.

Той каза, че предимството на страната ни е, че е „зелена“ дестинация.

Последвайте канала на

Novini.bg
615 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
доганчета

2021.02.26 | 08:07

1
какво общо има библиотекарския институт, алма матера на мастити депесари и гейберасти, с осигурителния бизнес, че да правят гаранционни фондове?

Добави коментар

Водещи новини