Марияна Николова проведе работна среща с Обединение "Бъдеще за туризма"

20 януари 2021 14:23

Марияна Николова проведе работна среща с Обединение "Бъдеще за туризма"
© МТ
256 0

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Обединение "Бъдеще за туризма". По време на разговора бе обсъдена идеята за създаване на Гаранционен фонд, както и дофинансирането на компаниите заради проблема с предплатените пътувания и замразените опции за туризъм. Това съобщават от пресцентъра на Министерството на туризма.

Нашите срещи с Вас са регулярни и бих искала да Ви уверя, че като вицепремиер и министър на туризма правя всичко възможно, за да започнем рестарта на сектора, увери присъстващите вицепремиерът. Тя допълни, че е в постоянна комуникация както с представители на туристическия бизнес, така и с местната власт и останалите министри от кабинета. Вярвам, че целта ни е една, а именно туризмът да си възвърне предишните нива. От първия ми ден в това министерство работя в тази посока и ще продължа да го правя и занапред, категорична бе министър Николова.

Марияна Николова каза какво са се разбрали на срещата със собственици на заведения

Представителите на Обединение "Бъдеще за туризма" представиха пред министър Николова идеи за подпомагане на туристическия бранш заради замразения им бизнес. Те поискаха съдействие от вицепремиера и за официализиране на Протокол за работа на туроператорите в условията на COVID-19.

Novini.bg
256 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини