Бизнесът в Банско очаква добър и успешен зимен сезон

  • 25 ноември 2019 10:34

  • 320
  • 1
Бизнесът в Банско очаква добър и успешен зимен сезон
© Pixabay

Имаме всички предпоставки да направим добър и успешен зимен сезон, каза за БТА Малин Бистрин, председател на Съюз на туристическия бизнес в Банско.

По думите му ценово курортът стои много добре, предлага се голямо разнообразие от пакети, които да удовлетворят различните туристи.

Анализът, отчетен след среща с министъра на туризма показва, че тази година около шейсет процента от туристите ще бъдат от чужбина, което означава, че Банско стои доста добре на чуждите пазари, подчерта Бистрин. Местният бизнес обаче работи и за привличане на повече родни туристи, допълни той.

Прогнозират 30% спад на зимните туристи в Банско

Председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско отбеляза, че летният сезон за курорта е бил успешен, като данните отчитат седемнайсет процента ръст на туристите. Това се дължи на дългите години последователност в работата ни и промотиране, подчерта Бистрин. Всяка една седмица направихме различни по своя вид събития, което дава основание на туристите да имат мотива да останат по-дълго от традиционното от петък до неделя, допълни той.

Малин Бистрин отбеляза, че пакетите дават възможност да се представи не само Банско, но и региона. Това беше осъзнато от колегите и довежда до своите резултати, хората могат да яздят коне, да се разхождат по планината, да посетят избите, около нас, манастирите; практикуването на различни видове туризъм вече се усеща и дава своя резултат, каза още Бистрин.

Хотели и ресторантьори в Банско ще наемат над 5 000 работници през следващите месеци

По отношение на зимния сезон от бизнеса очакват интерес от посетителите още от началото на декември. По традиция Банско привлича много студенти, които да празнуват своя празник в планинския град. Цените са разнообразни, като започват от двайсет лева на човек за къщите за гости. Има различни пакети за различните джобове, допълни Бистрин.

През следващите месеци Банско ще привлича посетители не само за празниците, но и за спортуване и екскурзии. Очаква се голям интерес от страна на почитателите на зимните спортове по време на Световната купа по ски за жени.

БТА
320 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мартин

2019.11.25 | 15:32

1

Нямам търпение за откриването на ски сезона, ще е много яко като всяка година. На 14 декември не ме търсете, в Банско съм!

Добави коментар

Водещи новини