Област Русе е в готовност за предстоящия зимен сезон

  • 22 ноември 2020 15:52

  • 342
  • 2
Област Русе е в готовност за предстоящия зимен сезон
© Булфото (архив)

Област Русе е в готовност за предстоящия зимен сезон, като за републиканската пътна мрежа в региона са осигурени 93 снегопочистващи машини. Това съобщиха от областната управа в крайдунавския град.

Общините в Русенско имат сключени договори или са в процедура по подписване с фирми, осигуряващи снегопочистването.

Румънската страна ще чисти снега от "Дунав мост". През миналата зима снегопочистването на съоръжението се извършваше от българска фирма. Според подписан протокол между двете държави то се осъществява на ротационен принцип.

Първи сняг на прохода „Петрохан”

От областната управа информират, че е създадена организация при усложнена метеорологична обстановка движението на леки и тежкотоварни автомобили да бъде спирано в съседни на Русе области.

Актуализирани са и списъците с болни на хемодиализа - 117 души са на лечение в Университетската болница "Канев" в Русе, а други 17 са в болницата в град Бяла.

Линейките на Спешна помощ са в готовност за работа при зимни условия.

От областната управа информират, че при усложнена обстановка могат да помагат и шест специализирани машини на противопожарната служба. Сред тях са два ратрака - най-често използвани за спасяване и превоз на бедстващи хора или осигуряване на продукти от първа необходимост, както и една верижна машина тип "Четири сезона", която е с товароносимост седем тона и може да транспортира инертни материали при тежки пътни условия. Налични са и още две високопроходими UTV-та за превоз на малки товари до 100 кг, както и едно ATV. Освен това има и допълнителна техника, която да се използва за извличане на закъсали моторни превозни средства.

От областната управа информират, че за всички 68 училища и 39 детски градини в региона е осигурено отопление, а училищните автобуси са проверени и са в добро техническо състояние.

Novini.bg
342 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Рени

2020.11.22 | 17:31

2
Зима ще има след 01.01.2021 г. До тогава кеф- сухо и приятно.
ЧИФУТКА МРЪСНА

2020.11.22 | 16:09

1
Стига ве платен керлясъл саийт

Добави коментар

Водещи новини