Ето как изкуственият интелект може да повлияе на Етериум, според Виталик Бутерин

  • 20 февруари 2024 14:14

  • 1141
  • 2
Ето как изкуственият интелект може да повлияе на Етериум, според Виталик Бутерин
© YouTube

Застъпвайки се за интегрирането на технологиите на изкуствения интелект в процеса на проверка на кода, Бутерин подчерта проактивния си подход към намаляването на техническите рискове, присъщи на блокчейн системите. Тази предвидлива стратегия има за цел не само да повиши устойчивостта на Етериум срещу потенциални уязвимости, но и да обозначи по-широка тенденция към използване на най-съвременни технологии за укрепване на децентрализирани платформи.

Предложението на Бутерин за формална проверка, подпомагана от изкуствен интелект, предвещава нова ера в развитието на блокчейн, в която усъвършенстваните изчислителни инструменти играят ключова роля за гарантиране на целостта на смарт договорите и други важни компоненти.

Кати Ууд: Очакваме одобрението на SEC предимно за Биткойн и Етериум

Чрез прилагането на математически модели и алгоритми за машинно обучение разработчиците могат да автоматизират откриването на грешки и уязвимости в кодирането, като по този начин превантивно се предпазват от потенциални експлойти и сривове в системата. Този подход не само рационализира процеса на одит на кода, но и дава възможност на екосистемата на Етериум да разполага с усъвършенствани протоколи за сигурност, като засилва доверието и увереността на заинтересованите страни в надеждността на платформата.

Кой е Виталик Бутерин – хлапето, което стана милиардер?

Освен това, Бутерин отбеляза развитието на AI технологиите и напомня за дълбокото въздействие, което подобен напредък може да окаже върху обществото като цяло. Макар да изтъкна напредъка, реализиран в областта на разговорния изкуствен интелект и други практически приложения, той остава наясно с етичните и екзистенциалните съображения, свързани с разработването на свръх интелигентни AI системи.

Обещания, но и рискове: какво носи срещата между блокчейна и изкуствения интелект?

Тъй като дискусиите около сближаването на AI и блокчейн продължават да набират сила, различната гледна точка на Бутерин подчертава важността на постигането на баланс между иновациите и отговорното управление на нововъзникващите технологии.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1141 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Всичко

2024.02.22 | 11:52

2
Което се създава днес е в разрез за доброто развитие на човечеството!!! ЕС И САЩ ЕДНА КОЧИНА ОТ НЕНОРМАЛНИ ЕВРЕИ СЪСИПВАЩИ СВЕТА!!!

2024.02.20 | 15:19

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини