Спадът в бизнес активността на еврозоната се е ускорил през юли

  • 03 август 2023 13:36

  • 230
  • 0
Спадът в бизнес активността на еврозоната се е ускорил през юли
©
Слушай новината Слушай новината

Понижаването на бизнес активността в еврозоната се е задълбочило през юли повече, отколкото бе отчетено първоначално, тъй като спадът в производството е бил съпътстван от по-нататъшно забавяне на сектора на услугите. Това сочи окончателният композитен Индекс на мениджърите по доставките (PMI) според проучване на "Хамбург къмършъл банк" (Hamburg Commercial Bank - HCOB), обобщено от "Стандарт енд Пуърс Глоубъл" (S&P Global), предаде Ройтерс, цитирани от БТА. 

Индексът, който е добър измерител за цялостното здраве на икономиката, се е понижил до осеммесечен минимум от 48,6 пункта през юли спрямо 49,9 пункта през юни. 

Прагът от 50 пункта разделя спад от растеж. Показателят отчита свиване на бизнес активността за втори пореден месец и е под предварителнте оценки за ниво от 48,9 пункта. Силен спад при търсенето на фирмени заеми в еврозоната до 20-годишно дъно
 
Според обявените днес данни заводската активност в еврозоната през юли се е свила с най-бързия темп от пандемията, а вчера Индескът на мениджърите по доставките за сектора на услугите отчете забавяне на растежа в сектора, спадайки от 52 пункта до 50,9 пункта, макар предварителните данни да сочеха 51,1 пункта. 

Последвайте канала на

Калина Христова
230 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини