Спадът на бизнес активността в еврозоната се е смекчил през януари

  • 24 януари 2024 12:53

  • 608
  • 1
Спадът на бизнес активността в еврозоната се е смекчил през януари
© Pixabay

Активността в частния сектор се е свила през януари в еврозоната за осми пореден месец, но с по-слаб темп, отколкото през декември 2023 г. Това се посочва в предварителния индекс на мениджърите по доставките Пи Ем Ай (PMI), публикуван днес от "Стандард енд Пуърс Глоубъл" (S&P Global) и цитиран от Франс прес, предаде БТА.

Индексът, изчислен на базата на проучване сред компании, е нараснал до 47,9 пункта спрямо 47,6 пункта през декември, което е най-високото му равнище от шест месеца. Всяко отчитане над 50 пункта свидетелства за растеж на дейността, а под това ниво - за свиване.

Промишлената активност в еврозоната обаче е нараснала през януари, като съответният Пи Ем Ай индекс е достигнал до 46,6 пункта в сравнение с 44,4 пункта през декември, надминавайки очакванията на анализаторите. Оценки сочеха, че индексът ще се повиши по-скромно - до 44,8 пункта през настоящия месец.

София: За 100 хил. лв. можеш да си купиш само... гараж

Последвайте канала на

Десислава Станева
608 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.24 | 15:13

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини