Българска компания ще строи небостъргачи с Доналд Тръмп

  • 31 юли 2012 11:17

  • 3929
  • 0
Българска компания ще строи небостъргачи с Доналд Тръмп
©

Български предприемачи ще строят шест небостъргача в Рио де Жанейро в партньорство с Доналд Тръмп, писа миналата седмица бразилското списание "Вежа" цитирано от в. "Преса".

Вече е ясно коя е тази компания, която ще работи по крупния строителен проект. Става дума за българската компания "MRP интернешънъл", основана през 2003 г. от новозеландците Ричард Макдоналд и Майлс Съмърфийлд. Двамата имат няколко проекта в България. Най-известният е "Българският мол" - търговско-развлекателният комплекс на ъгъла на булевардите "България" и "Тодор Каблешков" в София. Обектът се очаква да бъде открит в края на годината.

Небостъргачите в бразилския мегаполис още са само проект. Строителството на "Тръмп тауърс Рио" трябва да започне през 2012 г. и да приключи преди Олимпиадата в Рио де Жанейро през август 2016 г. Именно спортното събитие и възможността за добра печалба са причината Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да се насочи към проекта, коментира "Дау Джоунс".

Консорциумът между "MRP интернешънъл" и "Тръмп отганизейшън" е представил през правителството на Бразилия предложение за строителството на шест небостъргача близо до централното пристанище на града. Кулите ще са с по 50 етажа, ще са високи 150 метра и в тях ще има 322 400 кв. м. офиси. Според американското издание, инвестицията се оценява на 2,5 млрд. долара.

Говорител на общинските власти в Рио де Жанейро обясни, че проектът все още е на предварителен етап, като инвеститорите в момента преговарят за покупка на земята от държавата. "Тръмп тауърс Рио" е част от инициативите, с които местната власт иска да вдъхне нов живото на пристанищния район.

Последвайте канала на

3929 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини