Кризата в Европа предлага възможност за добри сделки, смята Доналд Тръмп

  • 20 юни 2012 12:49

  • 637
  • 0
Кризата в Европа предлага възможност за добри сделки, смята Доналд Тръмп
© Getty Images

Въпреки всички проблеми и цялата бъркотия, Европа предлага добра възможност за инвеститори, които търсят евтина земя и уникални сделки. Това коментира предприемачът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в интервю пред CNBC, цитирано от "Капитал".

Тръмп прогнозира, че еврозоната ще се разпадне и страните ще се върнат към националните си валути. Но тревогите и вълненията всъщност представляват шанс за инвеститорите да сключат изгодни сделки.

"Получавате нещо за нищо, получавате земя за нищо, получавате всичко за нищо", казва Тръпм. "Трябва да осъзнаете този факт, действително има много големи възможности в Европа. По това няма спор". Предприемачът признава, че самият той в момента се е заел с нещо конкретно в тази насока.

Според него финансовото състояние на Южна Европа остава мъгляво. Но може би не е чак толкова фатално, колкото показват оценките на някои анализатори, според които дълговите проблеми на Гърция, Испания и други държави ще предизвикат глобална рецесия.

"За съжаление виждам как много от страните се завръщат към собствените си валути", казва Тръмп. "Светът ще продължи да съществува. Ще ни засегне ли това? Може би да, но не смятам, че това ще е толкова лошо, колкото казват хората", заявява предприемачът.

Коментарите на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се появиха в публичното пространство, след като инвеститорите "одобриха" резултата от изборите в Гърция сравнително хладно. Те бяха спечелени от консервативната Нова демокрация, поддържаща спасителния план и строгите икономии, които кредиторите на страната й наложиха – гаранция, че няма да напусне еврозоната. Очаква се днес да бъде сформирано и коалиционно правителство.

Последвайте канала на

637 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини