Рокли на принцеса Даяна ще бъдат продадени на търг в Калифорния

  • 26 юни 2024 22:58

  • 2095
  • 2
Рокли на принцеса Даяна ще бъдат продадени на търг в Калифорния
© Gettyimages

В Калифорния ще бъде продадена на търг огромна колекция от дрехи и модни аксесоари, принадлежали на покойната принцеса Даяна, съобщава БТА. 

Аукционната къща „Джулиънс окшънс“ (Julien's Auctions) ще представи две рокли в Бевърли Хилс, всяка от които се оценява между 200 000 и 400 000 щатски долара. 

Първата е синя бална рокля от тюл, дизайн на Мъри Арбейд. Даяна я носи през 1986 г. на лондонската премиера на „Фантомът на операта“. Втората е дантелена рокля от дизайнера Виктор Едълстийн, която тя носи два пъти.

Продадоха вечерна рокля на принцеса Даяна за над 1,1 млн. долара

„Имаме някои изключителни вещи, които Даяна е носила с голяма гордост и са истинска емблема на нейния стил“, каза Габриела Шварц от „Джулиънс окшънс“.

Принцесата на Уелс е запомнена като бляскава икона със страст към модата. Тя очарова поколенията дълго след смъртта си през 1997 г. при автомобилна катастрофа в Париж.

„Тя наистина обичаше модата и имаше интуиция за нея. Беше много внимателна по отношение на моделите и дизайнерите, които носеше“, добави Шварц. „Тя е принцесата на хората и едновременно с това мечтата на модния дизайнер.“

През декември рокля на Лейди Ди достигна рекордните 1,14 милиона щатски долара на друг търг.

Обувки, чанти, шапки и различни предмети, които някога са принадлежали на Даяна, ще бъдат представени в четвъртък.

Феновете ще могат да се сдобият с някои от нейните ръкописни писма, както и с предмети, принадлежали на други членове на британското кралско семейство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2095 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
сс

2024.06.27 | 10:32

2
сериозно ли са ползвали шрифта на League of Legends ?

2024.06.27 | 07:03

1
Срамота, хората нямат кво да ядът

Добави коментар

Водещи новини