Министър Христов с информация за цените на природния газ през януари и февруари

  • 13 ноември 2022 15:52

  • 1655
  • 7
Министър Христов с информация за цените на природния газ през януари и февруари
© Булфото

Не очакваме повишаване в цените на природния газ през януари и февруари, обяви в Бургас служебният министър на енергетиката Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския. Прогнозите на енергийното ведомство са, че зимата ще премине без сериозни ценови сътресения, информира БТА.

„Нашите анализи показват, че можем да разчитаме на едно стабилизиране на цените и, както виждате, вече обявихме цените за месец декември - те са все така достъпни от порядъка на 145 лева. Декември, януари и февруари са традиционно месеците с най-високи цени, така че аз вярвам, че и януари, и февруари ще можем да осигурим газ в приблизително този диапазон, така че зимата да мине сравнително меко откъм цени на горива и газ“, каза министър Христов. 

Росен Христов е привикан на разпит в Националното следствие

Днес той пристигна в Бургас заедно с изпълнителния директор на "Електроенергиен системен оператор" ЕАД Ангелин Цачев. Заедно с кмета на Бургас Димитър Николов те инспектираха ремонтните дейности по подстанция "Хоризонт", която остави без ток Поморие и бургаския квартал „Сарафово“ заради силната буря през септември т.г. 

„Трасето, което захранва подстанция „Хоризонт“, беше възстановено предсрочно. С около 15 дни по-рано сме подали напрежение и сме захранили подстанцията. Утре ще приключи възстановяването на постоянната схема на работа. Инвестицията, която сме направили за възстановяване на аварията, е на стойност над 1,4 млн. лева“, каза Ангелин Цачев. 

В Бургас министър Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския обяви още, че предстои изграждането на 200 бързи зарядни станции за автомобили в цялата страна. По думите му те ще бъдат в близост до подстанции, подобни на инспектираната в Бургас. 

„За 15–20 минути, голяма част от батериите ще бъдат заредени в голяма степен. Общините ще търсят терени за захранващите места, които да бъдат оборудвани. С община Бургас започваме пилотно да изграждаме такива станции, по инициатива на общината. По втори проект е предвидено изграждането на зарядни станции за водород за тежкотоварен и автобусен транспорт – пилотно отново стартираме в Бургас по местна инициатива. Тук ще бъде и пилотната станция за зелен водород“, каза министър Христов. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1655 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.14 | 17:48

7
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
такъв гнусен

2022.11.13 | 18:00

4
лайняр не е имало скоро в МС!

2022.11.13 | 20:12

6
за баща ми пиша, да знаете!
Емѝ...

2022.11.13 | 16:05

1
Ама нема ли да отърчи до москва жалкарчето олигофренско? Не е бил там от август, а уж немаше начин без газпром...
Емй...

2022.11.13 | 20:11

5
Дано до август, забременея като верен евроджендър. Иначе ще ми спрат грантовете, дето взимам като педал от трети пол.
Киро в пандиза

2022.11.13 | 17:38

2
Ами откакто ППедерастите не са на власт нещо цените на газа все падат и падат.

2022.11.13 | 17:49

3
Бойко, тапако, ти ли дращиш от зайчарника в Банки?

Добави коментар

Водещи новини