Домусчиев: Американските инвестиции са дългосрочни и устойчиви за България

"Американските инвестиции са успешни в България, затова съм щастлив, че връчвам този приз на "Кока-Кола", заяви председателят на КРИБ Кирил ДомусчиевКирил ДомусчиевГ-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 г. в град София. Г-н Кирил Домусчиев притежава, който награди "Кока-Кола Хеленик ботълинг къмпани България" със специален приз на "Мистър и Мисис Икономика". Наградата получи изпълнителният директор на компанията Юрг Буркхалтер, предава NOVA.

Наградите са организирани от списание "Икономика" в партньорство с Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Тази година се навършват 30 години от първата награда "Мистър Икономика". Затова и призовете са по-специални. Те са за хора, които имат принос в развитието на българската икономика през последните десетилетия.

Предприемачи и мениджъри, чиито път върви паралелно с този на промените в страната и които стават синоним на съвременния български бизнес, преминал успешно прехода към пазарна икономика, модернизация, дигитализация, а днес справяйки се отговорно и уверено, и с една безпрецедентна криза.

"За нас беше важно да го организираме и да го направим, защото индустриалците, хората в компаниите, мениджърите - това са онези, които също са на първа линия, за да запазят българската икономика", заяви Боян Томов, главен редактор на списание "Икономика”.

"30 години на този престижен конкурс не са никак малко. И се радвам, че КРИБ и нашият управителен съвет, в последните шест години, взима активно участие и подкрепяме това престижно събитие”, заяви Кирил ДомусчиевКирил ДомусчиевГ-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 г. в град София. Г-н Кирил Домусчиев притежава.

Наградата е особено ценна за "Кока-кола", защото те са дългогодишен член на най-голямата работодателска организация у нас - КРИБ.

Вицепремиерът Николова връчи наградата „Мистър Икономика“ на г-н Цоло Вутов

Главния изпълнителен директор на "Теленор България“ Джейсън Кинг също получи специална награда, призът му беше връчен от Мила Маречкова, управител и директор Маркетинг и Търговия в British American Tobacco.

Отличен беше и изпълнителния директор на "Биовет“ АД - Ангел Желязков, както и изпълнителния директор на Майкрософт България - Калин Димчев, призът му връчи транспортният министър Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети

В категорията "Мистър Икономика" отличие получи проф. д-р Иван Тодоров от "Сиела Норма“ АД. Призът му беше връчен от вицепремиера и социален министър Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е. В същата категория беше отличен и изпълнителният директор на "Софарма“ Огнян Донев, наградата му връчи икономическия министър Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин.

Николай Вълканов от "Минстрой Холдинг" АД също беше отличен в категорията "Мистър Икономика", а наградата връчи енергийният министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по. Основателят и управител на "Геотехмин“ ООД - Цоло Вутов също беше отличен в категорията. 

Коментари

 1. 2020.11.19 | 06:59
  на държавата от параходство ,,Български морски флот"? За един приятел питам!
 2. 2020.11.18 | 21:58
  Държавата не е получавала дивидент от Параходство "Български морски флот" от приватизирането му през 2008 година досега, каза днес министърът на транспорта Росен Желязков от парламентарната трибуна. В отговор на въпрос на депутата от левицата Румен Гечев той уточни, че на всички общи събрания на дружеството са предлагали разпределение на печалбата, но то не е приемано
  1. 2020.11.19 | 01:45
   Пладнешки разбойници.Параходството винаги е било печелившо в 120 годишната си история и изряден данъкоплатец.Докато гьонсурат Станишев го подари за символични пари на Домусчиев.Така е в колонията България-хвали американците и си недосегаем.И се сприятели с Премиера,грижи се за нащното му шкафче.
  2. 2020.11.18 | 21:59
   държавата да ги пуска на лихва такива забавяния при нас таксата е 19%
 3. 2020.11.19 | 01:37
  Олигархията пак хвали Боко,е,има защо.Останалите,още по измиращи и бедни.
 4. 2020.11.18 | 22:47
  Патаранее и ти се извъди един специалист икономист! Добре, че в "The Gym" ти простиха...некои съображения!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Пазари

още

Анкета

Ще провалят ли новите мерки зимния туристически сезон?

Ще провалят ли новите мерки зимния туристически сезон?

Избрано от Интернет