Въпреки извънредните разходи Амазон печели от пандемията повече от очакваното

  • 31 юли 2020 06:51

  • 543
  • 0
Въпреки извънредните разходи Амазон печели от пандемията повече от очакваното
© getty images

Американската компания за онлайн търговия Амазон (Amazon) обяви, че приходите й през второто тримесечие на годината са се увеличили с 40 на сто до близо 89 милиарда долара, а нетната й печалба се е удвоила на 5,2 млрд. долара, така че компанията изглежда е големият печеливш от пандемията, предаде Франс прес.

Резултатите, които съществено надхвърлят очакванията, бяха приветствани на борсата и цената на акциите на компанията се увеличи с 5 процента в електронната търговия след затварянето на борсата.

Създадохме над 175 000 работни места от март насам и сме на път да направим 125 000 работни места постоянни, отбеляза в комюнике шефът на фирмата.

Карантинните мерки заради коронавируса направиха Амазон още по-популярна и вездесъща в ежедневието на милиони хора. По време на здравната криза групата е увеличила капацитета си за доставки със 160 процента. Облачната й услуга AWS е генерирала приходи от близо 11 млрд. долара, отбелязва АФП.

Шефовете на "Гугъл", "Амазон", "Фейсбук" и "Епъл" се явиха на изслушване в американския Конгрес

През април основателят на световната платформа за електронна търговия Джеф Безос обяви, че ще инвестира оперативната печалба от 4 млрд. долара от първото тримесечие в борбата със здравната криза - от осигуряването на защитни средства до увеличаване на заплатите на служителите.

За третото тримесечие компанията е предвидила 2 млрд. долара разходи, свързани с коронавируса. Групата очаква оперативна печалба между 2 и 5 млрд. долара за настоящото тримесечие, при 3,2 млрд. за същия период на миналата година.

Novini.bg
543 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини