Амазон удължи режима на дистанционна работа до 2 октомври

  • 01 май 2020 12:17

  • 618
  • 0
Амазон удължи режима на дистанционна работа до 2 октомври
© getty images

Американският гигант в онлайн търговията Амазон (Amazon) съобщи на служителите си, чиято работа може да се извършва дистанционно, че могат да продължат да работят от вкъщи поне до 2 октомври, предаде Ройтерс.

Решението e в сила за съответните длъжности в цял свят, докато същевременно недоволството от условията на труд и предпазните мерки в складовете на компанията продължава.

В изявлението, рaзпространено по имейл, не се уточнява колко служители работят дистанционно. Компанията уверява, че инвестира в мерки за предпазване на служителите, които искат да отидат в офисите чрез "физическо дистанциране, основно почистване, измерване на температурата и предоставяне на предпазни маски за лице и дезинфекциращи средства за ръце".

Работници в складовете и други центрове на Амазон продължават да работят, за да поддържат доставките на стоки за клиентите, блокирани по домовете си.

"Амазон" временно спира дейността си във Франция

Компанията увеличи почасовото заплащане на работниците в складовете и нае 175 000 души миналия месец, докато конкурентните физически магазини трябваше да затворят врати. За Амазон към 31 декември в света са работили 789 000 души на пълно и непълно работно време.

Novini.bg
618 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини