Борсите в САЩ и Европа отбелязват рязък спад

  • 15 август 2019 09:27

  • 511
  • 0
Борсите в САЩ и Европа отбелязват рязък спад
© Gettyimages

Страхове от нова финансова криза обхванаха световните пазари. Американските борсови индекси отбелязаха рязък срив при затварянето си, като за Дау джонс спадането е от над 3%.

Борсите в Европа затвориха със спад от 2 на сто. Сривът беше предизвикан от опасенията за търговска война между Съединените щати и Китай, но също и от така наречената инверсия.

Лихвените проценти по американските държавни облигации с падеж след 2 години станаха по-високи от тези по облигациите с падеж след 10 години. За последен път това се е случило в навечерието на световната икономическа криза, разразила се през 2008 г., припомня Нова телевизия.

,,Мисля, че пазарът на облигации отправя много ясен сигнал и той е, че търговските войни са ужасни за глобалната икономика. Политиката на Тръмп Америка на първо място може би е добра донякъде за Америка в краткосрочен план, но в дългосрочен е много лоша за Америка и глобалната икономика. В крайна сметка вече започваме да виждаме това преобръщане начело с проблеми като Хонконг, Брекзит и катастрофалната европейска икономика'', коментира финансовият анализатор Рос Гърбър.

Novini.bg
511 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини