Меркел иска тясно партньорство между ЕС и Великобритания след Брекзит

  • 14 август 2019 21:43

  • 661
  • 1
Меркел иска тясно партньорство между ЕС и Великобритания след Брекзит
© Getty Images

Германия иска Великобритания да запази тясно партньорство с ЕС след Брекзит, каза днес канцлерката Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, цитирана от Ройтерс.

"Разбира се, обсъдихме излизането на Великобритания от ЕС и ясно дадохме да се разбере, че искаме напускане, което да запази тясно партньорство между Великобритания и страните членки на ЕС", заяви Меркел след среща с гостуващия президент на Литва Гитанас Науседа.

Литва се надява на по-нататъшно укрепване на сътрудничеството с Германия във военната област, каза Науседа, цитиран от ТАСС.

"Разчитаме на още по-активно използване на потенциала на това сътрудничество както при закупуването на въоръжение, така и в придаването на боен статут на мисиите по патрулиране на въздушното ни пространство", заяви той.

Науседа каза още, че проектът на газопровод "Северен поток-2" за доставка на руски природен газ през Балтийско море до Германия не трябва да се осъществява в ущърб на интересите на Украйна. Той добави, че на срещата си с Меркел е изразил скептицизма на Литва към този проект, тъй като, по думите му, "Северен поток-2" е удар по диверсификацията на доставките на енергоресурси в ЕС.

Novini.bg
661 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кирил

2019.08.14 | 23:03

1

Изчезнаха ли политиците на запад та тези ограничени стринки властват?

Добави коментар

Водещи новини