Евродепутатите от ГЕРБ-СДС осъждат акцията срещу в-к "Труд"

  • 06 декември 2021 13:46

  • 2208
  • 1
Евродепутатите от ГЕРБ-СДС осъждат акцията срещу в-к "Труд"
© Булфото

„Смятаме за недопустимо блокирането от полицията на сградата, където се помещава редакцията на вестника! Това е пореден недемократичен акт от страна на министъра на културата Велислав Минеков и на МВР на Бойко Рашков. Цялата отговорност за действията на тези двама служебни министри обаче носи президентът Румен Радев, който еднолично ги е назначил на постовете им”.

Това се посочва в позиция на българските евродепутати от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на

Полиция нахлу в редакцията на в-к "Труд"

Според информацията, с която разполагаме, “Труд” е погасил всички дължими наеми, за което има всички необходими фактури и документи. Ето защо се противопоставяме на тези опити на едноличната власт да заглуши гласа на медия, която смятат за неудобна! Свободата на медиите и възможността да изразяват свободно позициите си са една от основните ценности на Европейския съюз. Очевидно това не е така за сегашните и предстоящите бъдещи управляващи, пишат още евродепутатите. 

Петьо Блъсков: Редакцията на "Труд" обявява гражданско неподчинение, не мърдаме от тук

По този повод евродепутатите от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на ще информират всички свои колеги в Европейския парламент и останалите европейски институции за безпрецедентното погазване на свободата на словото в България и нахлуването на полиция в редакцията на независима частна медия.

Филип Епитропов
2208 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ала бала

2021.12.06 | 14:37

1
Кранчетата им затварят, сега и пропагандата, еее това на нищо не прилича.

Добави коментар

Водещи новини