Британският медиен регулатор отхвърли жалба на партията на премиера

Британският медиен регулатор "Офком" отхвърли жалба на управляващата Консервативна партия срещу решението на "Канал 4" да замести консервативния премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е с блок топящ се лед по време на предизборен дебат по околната среда, предаде Ройтерс.

Миналия месец "Канал 4" покани лидери на всички водещи британски партии да участват в дебата преди изборите на 12 декември. Джонсън обаче отказа да участва.

Ледени фигури замениха отсъстващите Джонсън и Фараж в тв дебат за климата

Консервативната партия предложи като негов заместник бившия министър на околната среда Майкъл Гоув, но телевизията заяви, че дебатът е предназначен само за партийни лидери и другите политически партии няма да приемат промяна на условията.

От британските телевизии се изисква политическа безпристрастност. В предизборен период изискванията към тях се увеличават, припомня Ройтерс.

Според жалбата на Консервативната партия действията на "Канал 4" се равняват на отказ да допуснат партията до участие. Офком я отхвърли с аргумента, че гледната точка на консерваторите по отношение на климата и проблемите на околната среда беше отразена адекватно и ѝ беше придадена необходимата тежест". Освен това ледената скулптура на земното кълбо, с логото на Консервативната партия, не представляваше лично премиера и редакционния фокус не беше върху нея".

Телевизиите имат правото да определят самостоятелно формата на предизборните дебати, включително да ги ограничат до лидерите на партиите, добавя Офком.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Медия и реклама

още

Анкета

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Избрано от Интернет