Ледени фигури замениха отсъстващите Джонсън и Фараж в тв дебат за климата

  • 29 ноември 2019 07:41

  • 433
  • 0
Ледени фигури замениха отсъстващите Джонсън и Фараж в тв дебат за климата
© gettyimages

Лидери на британски партии участваха в предизборен дебат, излъчван по британската телевизия Ченъл фор, посветен на климатичните промени и нуждата от спешни действия в тази насока, предаде БТА, цитирайки АФП.

В дебатите се включиха лидерите на Лейбъристката партия, на Шотландската партия за независимост, на Либералните демократи, на Зелените и на уелската партия Плайд Камри. Лидерът на новата Партия на Брекзит Найджъл Фараж отказа участие, защото смятал, че дебатът нямало да бъде обективен и справедлив. Не участва и лидерът на консерваторите, премиерът Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е.

Учени: Климатично бедствие застрашава човечеството

Двамата отсъстващи лидери бяха заменени в студиото от ледени скулптури, които носеха логото на съответните им партии и които малко по-малко се топяха, за да илюстрират глобалното затопляне. Консервативната партия обаче веднага се оплака в медийния регулатор заради това отношение. В писмо, адресирано до регулатора, се казва, че министърът на околната среда Майкъл Гоув е бил предложен от партията да участва в дебата и да представлява позицията на торите, но му е било отказано. Организаторите на дебата подчертаха, че поканите са били адресирани до партийните лидери. Те добавиха, че офертата към Джонсън и Фараж да се явят в студиото, за да говорят за климатичните промени и нуждата от спешни действия в тази насока, остава в сила.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
433 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини