Директорът на "Хоризонт" подаде оставка

Изпълняващият длъжността директор на програма "Хоризонт" на Българското национално радио Николай Кръстев е подал оставка тази сутрин, научи БТВ.

Кръстев потвърди, че е подал оставка заради скандала със свалянето от ефир и отстраняването от ресор на журналиста от медията Силвия Великова.

Николай Кръстев, който вчера зае поста, обясни днес пред журналисти създалата се ситуация с липсата на административен опит. "Направих този морален акт, защото смятам, че човек трябва да носи своята отговорност за делата си. Затова смятам, че днес трябва да направя този акт. Моето действие предизвика вълна от недоумение, както в програма "Хоризонт", така и извън БНР. Това е моя лична грешка и липса на административен опит. За мен, както и за останалите колеги, поставянето ми на изпълняващ длъжността директор на програма "Хоризонт" беше неочаквано", каза Кръстев.

Днес пред сградата на радиото се проведе безпрецедентен журналистически протест срещу решението на радиото да свали от ефир съдебния журналист Силвия Великова. Участниците в демонстрацията, политици и граждани видяха в решението цензура, докато радиото обяви, че е липсвал плурализъм при отразяването на някои теми.

В крайна сметка Великова беше върната в ефир, докато междувременно "Хоризонт" замлъкна безпрецедентно тази сутрин заради… непланирана техническа профилактика.

Комисията за регулиране на съобщенията обяви, че започва проверка на спирането, със случая се зае и СЕМ.

Премиерът Бойко Борисов коментира в Русе, че случилото се с Великова е "глупост", като специално се е чул с нея, за да разбере какво се е случило.

"Разпоредих, аз не познавам директора на БНР, никога не съм го виждал, помолих да му предадат, защото изпълнителната власт само дава парите и не се меси. Казах му, че все пак съм и председател на партия, което ме прави шеф на най-голямата парламентарна група, която е гласувала за неговия избор и ако не оправи това безобразие, днес сутринта няма да дойда в Русе, а ще дойда в парламента и ще поискам групата да му вземе оставката или да му иска оставката", закани се Борисов.

Коментари

 1. 2019.09.14 | 11:27

  Махнете най-после този смешно невършещ, безличен, съставен от безлични или известни с характерологични изцепки люде, орган. Само гълтат немалко държавни, т.е. народни пари за представителната си яловост. Махнете ги, достатъчно други изкуствено създадени паразити се закачиха за държавната цицка. Стига вече.

 2. 2019.09.13 | 16:14

  имам големите връзки в софия

 3. 2019.09.13 | 14:40

  А бе кой е тоя,,Киро",че все за него говориш-ТИ,-Идиота,дето все го пишеш с големи букви и неграмотни точки...?!Това някакво украшение ли ,не знам...я дай малко инфо Идиоте такъв...!

 4. 2019.09.13 | 14:34

  Че бъка от глупости, я ясно, въпросът е кои са глупаците, респ. тези, които ги правят на такива.

 5. 2019.09.13 | 14:24

  Милият, толкова е искал да се натегне на вожда Буда от първия си работен ден, че направо се насреа.

 6. 2019.09.13 | 14:18

  Гафовете на шайката взеха да ни дразнят и нас които възлагахме надежди че герб могат да се окажат партията ,която може да работи за обикновените хора.Оказа се обаче,че те мислят само за едно,да крепят борисов да е мин преседател,за да могат да крадат дълго,напоително и безконтролно.Връщането на заграбеното ще бъде болезнено.

 7. 2019.09.13 | 14:11

  Добре, че Бай Х ще ни ОПРАВИ пак.

 8. 2019.09.13 | 13:55

  Спасителя бог пак се намесил .Първо създава проблемите, после се явява като спасител пред лошия и глупав материал който му гласува

  1. 2019.09.13 | 14:11

   Дежурния .И.Д.И.О.Т ПОД НАЕМ НА КИРЕ КОНТРАБАНДАТА е на поста си

 9. 2019.09.13 | 13:47

  ИСТИНАТА БОЛИ ЗА ТУЙ ИСКАТ ДА МАХНАТ ГОСПОЖА ЖУРНАЛИСТКАТА И ВОДЕЩА В БНР

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Медия и реклама

още

Анкета

Има ли съкращения на вашето работно място?

Има ли съкращения на вашето работно място?

Избрано от Интернет