Доц. Емил Хърсев с прогноза до кога ще скачат цените в България

  • 18 януари 2022 20:58

  • 6164
  • 7
Доц. Емил Хърсев с прогноза до кога ще скачат цените в България
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Всички авторитети в света като Международния валутен фонд, Световна банка, Европейска централна банка казват, че повишаването на цените ще продължи до пролетта. Това заяви по bTV Radio финансиста доц. Емил Хърсев.

Той коментира и темата за външния дълг.

“Този процес на задлъжняване на държавата не се поражда от икономически причини. Задлъжняването се налага поради политическите решения, които се очаква да се приемат, те не са факт. Закон за бюджета още няма. В него, когато се започне поредното наддаване кой е по-благ, по-добър и по-голям популист започват да се залагат едни помощи и програми за измислени проекти, които са неконкурентни. Цялата тази икономическа фантастика на политиците поражда бюджетни разходи“, обясни финансистът.

Икономист с прогноза дали ни чака режим на тока и ще се повишава ли още цената му

По думите на доц. Хърсев според това какви бюджетни разходи ще се приемат зависи какъв дълг ще трябва да вземе страната.

„Благодарение на десетилетната финансова стабилност, която страната поддържа все още има възможност да ползва заеми. Вероятно сега ще побързаме да похарчим този кредит,  който страната с цената на лишения и бедно съществуване сме завоювали”, допълни той.

Мая Йорданова
6164 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.01.19 | 21:02

7
Ако умеехте да четете между редовете, нямаше да пишете глупости.Човека казва, че нещата ще стават още по-лоши.
Росен

2022.01.19 | 20:00

6
Вечно.
Превод

2022.01.18 | 21:05

1
„Благодарение на десетилетната финансова стабилност, която страната поддържа все още има възможност да ползва заеми. Вероятно сега ще побързаме да похарчим този кредит, който страната с цената на лишения и бедно съществуване сме завоювали” - иначе казано, както и да сте живели, мизерията ви е гарантирана :))) а "доц." Хърсев само го е яд, че нема да захлеби и от тази мизерия, както е захлебвал от некои предишни :)))
долното уйно,

2022.01.19 | 06:26

5
аз нe съм кaтo тe6e, дa чaкaм нeкoй дa ми "дaдe eни пapи", гoвньo. Аз си ги изpa6oтвaм, oщe oт вpeмeтo, кoгaтo "дoцeнт" ти хъpсeв 6eшe тpoйкaджия във ВИИ "Кapл Мapкс", a ти нe си 6ил и спepмa в тaшaцитe нa пpoшлякa, кoйтo e e6aл мaйкa ти кypвaтa. А 30-ттe гoдини мизepия и съсипия ни гapaнтиpaт същoтo и в дaлeчнoтo 6ъдeщe.

2022.01.19 | 00:08

3
Ако имаше и малко мозък щеше да разбереш, че заради десетилетията ще можеш да вземеш едни пари. Т.е., че благодарение на това някой ще ти даде едни пари. Но тия ще ги опраскат за една година и после ще духат супата, щото няма да има пари. НО ОТ КЪДЕ ТОЛКОВА АКЪЛ В ПРАЗНАТА ТИ РУСКА КРАТУНА??? Ще продължиш да живееш с надеждата някой да ти дари пари без работа.
ИСТИНАТА

2022.01.19 | 04:25

4
Да ще нарастват, до като НАМЕРИМ НОЩНОТО ШКАФЧЕ,.............., ПЪТНИТЕ КАРТИ,..............!?
Свидетел

2022.01.18 | 22:09

2
Цените ще се увеличават докато ПП се вживяват като властимащи а Радев в рицар на бял кон

Добави коментар

Водещи новини