НАП-Пловдив проверява търговците на плодове и зеленчуци

  • 29 април 2015 15:50

  • 1554
  • 1
НАП-Пловдив проверява търговците на плодове и зеленчуци
© Булфото

Проверки в обектите за търговия с плодове и зеленчуци започва НАП-Пловдив. Това съобщи говорителят на приходната администрация в града Божана Илиева, цитирана от БТА.

Проверките са във връзка с предстоящите празници 1 май и Гергьовден и ще обхванат търговци във всички области от Южна България, които са в обсега на местната дирекция на НАП - Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

Инспекторите ще следят основно за издаването на касови бележки, но също и за спазване на осигурителното законодателство, уточни Илиева.

За нарушения от страна на търговци на плодове и зеленчуци са получени и множество сигнали от граждани, което допълнително мотивира акцията на НАП, допълни тя.

Освен че ще има внезапни проверки по пазарите, браншът ще бъде и дистанционно наблюдаван през следващите дни чрез единната електронна система на НАП за връзка с касовите апарати на търговците.

Драстични и необосновани спадове в отчитаните обороти ще бъдат повод за посещение на място от данъчните, предупреждават от Агенцията. До 2 000 лева стига глобата за неиздаване на касови бележки, припомнят от НАП - Пловдив.

До 10 000 лева е размерът на санкцията за търговец, който няма фискално устройство. От Агенцията напомнят още, че сигнали за нарушения на данъчното и осигурителното законодателство могат да се подават на телефон 0700 18 700 на цената на един градски разговор.

Сигналите не трябва да са анонимни, като НАП гарантира тяхната конфиденциалност.

1554 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
kitko

2015.05.02 | 23:03

1
zasto nap he oroveri kolbasite i mle4ni prodykti

Добави коментар

Водещи новини