МОСВ с намерение да изплати всички задължения по ИСПА

  • 24 септември 2013 12:41

  • 1586
  • 1
МОСВ с намерение да изплати всички задължения по ИСПА
©

С намерение сме в най-близко време да се разплатим по всички просрочени задължения на Министерство на околната среда и водите за изпълнение на проекти по програма ИСПА. Това каза министърът на околната среда и водите Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност в рамките на форум "Строителството през 2014 г. - перспективи и предизвикателства", който се състои в столичния хотел "Шератон", предаде БТА.

По думите на екоминистъра разплащането ще се осъществи в близкия месец. Това е един от проблемите между Министерство на околната среда и водите и строителния бранш, коментира тя.

Министърът апелира към представителите на строителните компании за близко сътрудничество и непрекъснат обмен на информация с Министерството на околната среда и водите, за да се избегнат грешките от настоящия програмен период при реализацията на проекти по следващата оперативна програма "Околна среда" (2014-2020 г.)

"Даваме си сметка, че качеството на проектите за изграждане на инфраструктура за управление на водите или отпадъците, не е на нужното ниво", каза министър Михайлова.

По думите й представителите на строителния бранш са тези, които трябва да кажат къде са пропуските в техническото проектиране.

"Необходимо е строителят да се намеси на ниво реализация на проекта, за да подобрят параметрите му и той да може да се реализира", смята Михайлова.

Тя покани на срещи представители на камарата на строителите, като се надява те да подскажат по какъв начин да се подобрят изискванията за техническото качество на проектите. Министърът разчита срещите да дадат отговор на въпроса дали да се върне системата на висшите експертни съвети, които оценяват техническото качество на проектите от определена категория или да се гарантира по друг начин качеството им.

"Това е от много голямо значение, както за реализацията на програмата, така и за успешната работа на строителите", смята тя.

Ръководителят на Оперативна програма "Околна среда" Малина Крумова каза на форума, че са разработени типови документи, които да са на разположение на общините при организиране на обществените поръчки през следващия програмен период. Документите ще бъдат предоставени за предварително одобрение на отговорните институции, като целта е да се избегнат грешките на общините, които водят до обжалвания и забавяния в изпълнението на проектите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1586 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Наивен

2013.09.24 | 14:19

1
Абе какво стана с делото с/у съпруга на тази , за кражба в особено големи размери , потулиха ли го ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини