Червеняков: Правителството трябва да пренасочи средства към други програми

  • 13 септември 2013 10:39

  • 1331
  • 0
Червеняков: Правителството трябва да пренасочи средства към други програми
©

Няма по-важен проблем в момента от усвояването на еврофондовете и второ този въпрос и тези проблем се нуждаят от минимум съгласие. Спрени фондове по времето на Тройната коалиция не е имало и спрете да го казвате, каза депутатът от Коалиция за България Младен Червеняков в Народното събрание.

"Според мен трябва да се опитаме да подскажем на правителството пренасочването на средства към други програми, това дава възможност за по-пълно усвояване на средства. В същото време трябва да инвестираме в проекти във ВиК сектора, които са спрели заради липса на средства".

Ние можем да насочим повече вниманието си към политика в помощ на крайно нуждаещите се. Ние трябва да предвидим възможността на административно обжалване, което сега не съществува, каза още Червеняков.

„Трябва в този административен акт да предвидим възможност за административно обжалване и реда на съдебното обжалване забавя споровете с години. Това би допринесло за преодоляване на бюрократичните спънки”, заяви депутатът.

„Много важно е какво правим в следващия програмен период. Приветствам третия вариант на споразумението с Европейската комисия, което правителството представи на 21 август тази година. Безвъзвратно закъсняхме по споровете за националните задачи за следващия програмен период”, отбеляза Червеняков.

Нуждаем се от повече дискусии и национален консенсус затова, което трябва да вършим в страната, завърши Младен Червеняков.

Депутатът от ГЕРБ Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена коментира думите му, че БСП говорят лъжи. Тя коментира отмяната на акредитации и спрените плащания по програми "Транспорт", ИСПА, САПАРД и др. Защо трябва да се лъжем, не трябва да изопачаваме фактите, попита тя.

"Няма как да твърдите, че средствата, които Европа дава се предоставят единствено и само за развитие на инфраструктурата. Нито един лев от тези средства не можем да го използваме за социална политика и не трябва да се манипулират хората. Това е забранено и ще трябва да ги върнем на Европа", обясни Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Димчо Михалевски отговори на депутатът от ГЕРБ, че целта на правителството е да бъде прагматично.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1331 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини