Искра Михайлова: Трябва да променим режима на строеж на Витоша

  • 03 юни 2013 08:43

  • 2743
  • 5
Искра Михайлова: Трябва да променим режима на строеж на Витоша
©

Конфликтите в екологията са между природозащитници и местните общности, затова ще направим така, че с диалог да изчистим противоречията. Това каза новият министър на околната среда и водите Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност.

Казусът със строежа на лифта в Банско от „Юлен“ е първият, с който се занимавам, разкри тя. Въпросът е как ще се развива планинския туризъм и дали това ще бъде за сметка на строеж в защитени територии. За мен е от изключително значение да съхраним природата и решенията да не бъдат в ущърб, каза Михайлова.

По отношение на лифта във Витоша екоминистърът каза, че може пълноценно да се използва природата, но без да се накърнява нейната цялост.   Трябва разумно да се вземат решения и да съхранят природни забележителности, но те да бъдат достъпни за гражданите. В момента няма добре маркирани пътеки, нито места за почивка и Витоша е недостъпна. Необходими са промени, но това не означава, че ще се строят хотели както по Черноморието, уточни Михайлова.

МОСВ е амбицирано проектите за пречиствателни станции, които да спрат изливането на фекални води в морето да приключат в плановия период – края на 2015 г., каза министърът. Тя намекна, че ще се работи за отмяна на мораториума за проучвания на шистов газ. Трябва да се правят предварителни проучвания за това къде би било опасно да се правят проучвания за шистов газ и там да се забранява. Районът, в който се предполага, че ще се търси шистов газ е гъстонаселен, ниски подпочвени води и вероятността да се получи разрешение е минимално, каза Михайлова.

Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност потвърди, че срещу нейния съпруг са водени две дела за дейността му по времето, когато е работил в ДФ "Земеделие". Едното от обвинението отпадна на съдебна фаза, надявам се скоро да отпадне и другото, каза министърът.

Последвайте канала на

Novini.bg
2743 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Гери

2013.06.03 | 21:26

5
Софиянка съм и направо ми е болно за Витоша. Какво я направи Тома Белен направо нямам дума. Този продажник нещастен си остави ръцете. Уж беше директор на парка, а колко открадна, колко завлече, какви далавени направи. Защо никой не му поиска сметка за това. Трябва да е в затвора за нещата, които стори с Витоша.
ха-ха-ха

2013.06.03 | 21:26

4
Това са "специалистите" в програмното правителство.Започват с доходоносни промени.

2013.06.03 | 21:26

3
Това са експертите на Гея.

2013.06.03 | 21:26

2
Много ясно че е невинен,аз не знам вие виновни ли сте за нещо?

2013.06.03 | 21:26

1
Крадлива червена сган. Мъжа и с висящи дела за далавери, тя министър--това е същността на комуноидната олигархия.

Добави коментар

Водещи новини