70% от последователи на Обама в Twitter са фалшиви

  • 27 август 2012 20:05

  • 811
  • 0
70% от последователи на Обама в Twitter са фалшиви
©

Профилът в Twitter на президента на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият има почти 19 милиона последователи, но повечето от половината от тях всъщност не са реални.

Това съобщи The New York Times във връзка с нова програма, която позволява да се определи колко са реалните последователи на който и да било профил в мрежата за микросъобщения, пише dnevnik.bg.

"Практиката да се създават изкуствени последователи е станала толкова масова, че лондонската компания за управление на социални мрежи StatusPeople пусна приложение, наречено Fake Follower Check, позволяващо реално да се оцени колко са фалшивите и колко са истинските "приятели", пише изданието.

Така се оказва, че около 70% от вписаните последователи на Обама в Twitter са нереални.

Роб Уолър от StatusPeople коментира, че "фалшивите акаунти са характерни с това, че следят много хора, но тях самите никой не ги следи". Комбинираме няколко метода за засичане и установяваме кои профили са от този тип, допълва той.

"Ако методиката им е вярна, броят на фалшивите последователи е стъписващ. Според StatusPeople 71% от почти 29 милиона "приятели" на Лейди ГагаЛейди Гага Стефани Джоан Анджелина Джерманота Лейди Гага (Lady Gaga) е американска певица, родена в Ню Йорк, в са фалшиви или неактивни. Същото важи и за 70% от близо 19 милиона последователи на Обама", пише изданието.

Конкурентът от Републиканската партия Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на има много по-малко "приятели" в Twitter (някъде около 900 000), но част от тях най-вероятно също са фалшиви.

Екипите и на Обама, и на Ромни отхвърлят подозренията, че "купуват" последователи в Twitter.

Проверка на профила на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното (само 331 последователи) във Fake Follower Check показва, че 7% от тях са фалшиви и 20% са неактивни. При външния министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 показателите са съответно 11% и 31%.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
811 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини