Васил, който иска да развие уменията си на 100%

  • 25 юли 2023 07:20

  • 9979
  • 0
Васил, който иска да развие уменията си на 100%
©

„EGT Digital създава едни от най-благоприятните условия за работа, които съм срещал.“ 

EGT Digital е водеща българска технологична компания, специализирана в създаването на модерни софтуерни решения за iGaming индустрията. В тяхната среда на работа се проявяват различни таланти - програмисти, художници, аниматори и дизайнери.

Неотдавна компанията организира изложба, която разкри творческите способности на техния екип. Всяко представено произведение потвърди, че EGT Digital е мястото, където хората успешно превръщат своите идеи в нещо изключително. Всяка творба носи отпечатъка на личната история и творческия потенциал на своя автор. След като ви представихме ПламенМариоИлинаДенис и Николай, сега ви представяме Васил, с който ще погледнем в дълбините на вдъхновяващата среда на EGT Digital.

От музиката до видео игрите, източниците на вдъхновение на Васил са богати и разнообразни. Неговите творби са пълни с креативност и визуална магия, а изкуството променя живота му както професионално, така и лично, като му дава свобода за себеизразяване и вдъхновение да създава и да развива възможностите си.

Каква е твоята професионална и креативна история, която те доведе до изложбата?

Още от ранна детска възраст проявявах интерес и страст към рисуването. Рисувах навсякъде, по лицето си, по ръцете си, използвах различни материали и създавах светове с приятелите си. Ходих и на уроци по рисуване, но по-късно животът ме отведе по друг път и станах лютиер. Това не беше моето призвание.

След известен период, когато се замислих и потънах в себе си, се завърнах към рисуването с пълни сили. Минах през тежки моменти, в които не знаех какво да правя, но с постоянство и упоритост започнах да рисувам всеки ден. Рисувах по цял ден, оставяйки настрана други занимания и дейности. Искрено се стремях да се развивам и да ставам все по-добър в това, което обичам. И във всички тези усилия и ангажименти, моментът, в който бях приет в ЕGT Digital и подписах постоянен договор, беше просто невероятен.

От този момент съм на работа, която обичам – рисувам и създавам игри. Това е моят професионален път, който не беше лесен, но си струваше. През всички тези години успях да вдигна нивото си и сега се чувствам на 70 процента от пълната си креативност и умения. Но не спирам да се стремя и да се развивам все по-нататък. От това, което съм преживял, разбирам какви са предизвикателствата на творческия процес и комуникацията с други артисти, и мога да бъда полезен и на тях. Истина е, че желанието ми за работа е огромно и бих рисувал нон-стоп, защото това е моето истинско призвание.

Следващата ми цел е да стана арт директор, за да мога да поема ръководна роля в проектите и да влияя на тяхната визуална и творческа посока. Желанието ми е да продължа да създавам и вдъхновявам други хора чрез изкуството и да се развивам в професионалната си кариера.

Как компанията ви подкрепя и насърчава творческия процес?

EGT Digital създава едни от най-благоприятните условия за работа, които съм срещал. Компанията активно подкрепя и насърчава творческия процес. Колегите ми са изключително подкрепящи и виждат потенциала ми за развитие. Те ме мотивират и вдъхновяват да бъда все по-добър. Условията за работа са супер, което ми позволява да се концентрирам върху творчеството и да изразявам своята креативност.

Каква е ролята на изкуството в работата ти и как го включваш в проекти и продукти?

Изкуството играе важна роля в моята работа. Като 2D дизайнер, създавам концепции и герои за различни проекти и продукти. Изразяването на креативността и използването на изкуството са от съществено значение за създаването на уникални и впечатляващи дизайни. Стремя се да включа изкуството във всеки проект, като използвам различни техники и стилове, които отговарят на нуждите и целите на проекта.

Какво е най-важното умение, което си придобил от занимаването с изкуство и как го прилагаш в работата си?

Свободата да се изразявам и да бъда автентичен в моята работа. Изкуството ме научи да бъда свободен в изразяването си и да следвам своите визуални и креативни инстинкти. В работата си в компанията, аз използвам това умение, като създавам оригинални дизайни, които отразяват моята индивидуалност и креативен подход.

Кои са твоите главни източници на вдъхновение?

Музиката, други художници, видео игри и филми. Музиката има силен емоционален ефект върху мен и ме вдъхновява в процеса на създаване на изображения. Също така, други художници и техните творби ме вдъхновяват и мотивират да надминавам себе си. Видео игрите и филмите предоставят визуални и звукови стимули, които ме грабват и вдъхновяват за създаване на нови идеи и концепции.

Каква роля има изкуството и творчеството в живота ти? Как ти влияят професионално и лично?

Играят изключително важна роля в моя живот, както професионално, така и лично. Те са източник на вдъхновение и радост за мен. Професионално, изкуството ми позволява да развивам и прилагам своите умения и творчески идеи в работата си. То ме мотивира да бъда по-добър професионалист и да създавам уникални продукти и проекти. Лично, изкуството ми предоставя възможността да изразявам себе си и да се отделям от ежедневието. То ме изпълва със смисъл и ми помага да се изразя и комуникирам с другите по непосредствен и визуален начин.

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
9979 0

Водещи новини