Николай е талантлив графичен дизайнер с любов към изкуството

  • 21 юли 2023 12:00

  • 10147
  • 0
Николай е талантлив графичен дизайнер с любов към изкуството
©

“Определено в EGT Digital творческият процес се подкрепя и насърчава.”

EGT Digital е водеща българска технологична компания, специализирана в създаването на модерни софтуерни решения за iGaming индустрията. В техния екип откриват място разнообразни таланти - програмисти, художници, аниматори и дизайнери.

Неотдавна компанията организира изложба, която разкри творческите способности на екипа. Всяко произведение потвърди, че EGT Digital е мястото, където хората вдъхновено превръщат своите идеи в нещо изключително. Всяка творба носи отпечатъка на уникалната лична история и творчески потенциал на своя автор. След като ви запознахме с Пламен, Марио, Илина и Денис, искаме да ви представим и Николай, който ще ни потопи още по-дълбоко във вълнуващия свят на EGT Digital.

Николай от малък проявява интерес към рисуването и намира вдъхновение за рисунките си в картите YU-GI-OH. Той развива и своето хоби – фотографията, като всеки ден работи с Photoshop, където създава дизайни и обработва снимки. В допълнение към своята креативна работа, Николай участва в различни спортни събития, включително в първото българско спортно онлайн риалити "Максимал".

Каква е твоята професионална и креативна история, която те доведе до изложбата?

Казвам се Николай и съм на 26 години. Работя като джуниър графичен дизайнер в EGT Digital и в момента завършвам образованието си. Влизането ми в компанията се случи на 8-ми март, което беше страхотен подарък от мен за всички дами.

Чувствам се прекрасно тук. Винаги съм мечтал да бъда част от такъв екип и компания. Всичко е организирано и функционира като добре смазан механизъм. Особено ми харесва фактът, че работя с колеги от различни сфери, към които имам интерес.

Моето вдъхновение и любов към рисуването започна още от детството ми с картите YU-GI-OH. Възхищавах се на техните интересни рисунки и започнах да ги рисувам. Винаги съм имал предпочитания към рисуването на дракони, келтски рицари и черепи.

Имам и хоби – фотография. Обожавам да снимам хората, защото виждам красотата във всеки един човек.

Освен да снимам хора, обичам и да ги рисувам и да улавям техните емоции и изражения. Това ме вдъхновява и ме кара да продължавам да създавам.

През годините съм се занимавал и с иконопис. Създаването на икона изисква много време и труд, но едва ли може да издържаш семейството си само с икони.

Силно съм впечатлен от компанията и възможността да създавам дигитални творби. Всеки ден правя по един плакат с идеи, които се превръщат в част от моето портфолио. Това, което обожавам при работата с Photoshop, е възможността да изразя идеите си без думи. Просто виждам картинка и усещам нещо.

Как компанията ви подкрепя и насърчава творческия процес?

Определено в EGT Digital творческият процес се подкрепя и насърчава. Има възможности за сътрудничество и обмен на идеи с колегите от различни сфери, което спомага за вдъхновението и разширяването на хоризонтите ни. Идеята за изложбата е отлична и получава подкрепата ми, тъй като споделям страстта и интереса към изкуството.

Каква роля има изкуството в работата ти и как го включваш в проекти и продукти?

Изкуството играе важна роля в моята работа. При създаването на нови продукти и проекти, е от съществено значение всичко да бъде в един и същ стил и да предава желаното послание. В моя случай, не само че картинките трябва да говорят, но и шрифтовете трябва да бъдат в хармония с тях. Изкуството прониква във всеки проект и продукт, което помага да се постигне единен и силен визуален образ.

Какво е най-важното умение, което си придобил от занимаването с изкуство и как го прилагаш в работата си в компанията?

Най-важното умение, което съм придобил от занимаването с изкуство, е свободата да изразявам себе си. Това ми дава възможността да бъда креативен и да внеса уникалност в работата си. Винаги мога да се консултирам и съветвам с колегите си, за да направя нещо, което отразява моята визия и усещания. Свободата да се изразявам през изкуството ми позволява да създавам неща, които имат смисъл и влияние.

Кои са твоите главни източници на вдъхновение?

Моите главни източници на вдъхновение са разнообразни. Приятелите ми, колегите, социалните мрежи. Хората като цяло са мои източници на вдъхновение. Следя тенденциите в индустрията, разглеждам изложби и произведения на други творци, чета книги и гледам филми, които ме вълнуват. Всеки ден откривам нещо ново, което ме вдъхновява и помага да развивам своите идеи и творчески възможности.

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
10147 0

Водещи новини