Илина – нежна и крехка като от магичните светове, които създава

  • 11 юли 2023 07:20

  • 6680
  • 0
Илина – нежна и крехка като от магичните светове, които създава
© Мариана Стоичкова-Айзaксън

„В компанията няма ограничения на креативността и мога да изразявам себе си през своите творби.“

ЕGT Digital е водеща българска технологична компания, която създава модерни софтуерни решения за iGaming индустрията. В тяхната работна среда, която е източник на вдъхновение и креативност, се развиват не само програмисти, но и талантливи художници, аниматори и дизайнери.

Неотдавна компанията организира изложба, която представи творческите таланти на екипа. Впечатленията от тези произведения потвърдиха, че EGT Digital е мястото, където хората се стремят към създаването на нещо изключително. Всеки от тях е уникален и носи със себе си своята лична история и творчески потенциал. Вече ви запознахме с Пламен и Марио които пълнят душите с истинско изкуство. Сега ви представяме Илина.

Тя обича да рисува, да анимира и да играе компютърни игри. Вдъхновява се от фентъзи и за нея изкуството и творчеството са неделима част от живота ѝ.

- Какво правиш в EGT Digital и каква е твоята професионална и креативна история, която те доведе до изложбата?

- В компанията съм аниматор и историята, която ме доведе до изложбата, започна с дигиталното рисуване. От около 14-15 годишна възраст рисувам така, а още на 10 годишна възраст започнах да използвам Photoshop. По това време научих и програмите, с които работя в момента. След училище се прибирах и рисувах с часове – дори ме болеше ръката. Много ми харесваше да рисувам дигитално.

Историята, която ме вдъхнови да се занимавам с анимация, започна с гледането на един български сериал на име „Българ“. Случайно го намерих, когато бях на 12-13 години. Това беше първият път, когато видях български стил в анимациите и много се впечатлих. Оттам се появи идеята да правя собствени анимационни филмчета. Започнах да изучавам програмите, които могат да ми помогнат.

Моето желание е да въздействам с това, което рисувам. Всички неща стават с причина, и за мен това е нещо, което искам да развивам.

Произведението, което представих на изложбата, която компанията организира, е изцяло в мой стил и изобразява герой от една от любимите ми игри. Това е и най-новата ми картина. Рисувам за забавление – просто ми харесва. Анимирам, но ми липсва рисуването, затова рисувам вечер вкъщи.

- Какво е най-важното умение, което си придобила от занимаването с изкуство и как го прилагаш в работата си в компанията?

- Умението да нарисувам и анимирам хора. През годините научих как се рисува човешкото тяло и анатомията му, как да придам движение и живот на моите герои. Мога да нарисувам една ръка и след това да я анимирам, да я раздвижа и да предам естествените ѝ движения.

В работата си в компанията използвам тези умения, като създавам анимации. Благодарение на наученото от изкуството, мога да постигна по-реалистични и естествени движения, което прави моите анимации по-убедителни.

Освен това, изкуството ме научи на търпение и важността на детайлите. Рисуването и анимацията изискват време и търпение, особено когато става въпрос за постигане на високо качество. Това търпение ми помага и в живота извън работата. Когато искам да постигна нещо хубаво или голямо, разбирам, че е необходимо да изчакам и да отделя времето, което е необходимо. Изкуството ми помогна да осъзная, че всичко има своето определено време и че резултатите са по-добри, когато се отдаде достатъчно внимание и грижа за детайлите.

В процеса на оцветяване на моите творби, обикновено започвам с един цвят и след това добавям още и още нюанси. Това ми позволява да постигна дълбочина в цветовете и да създам по-динамични и интересни визуални ефекти.

Всички тези умения, които придобих през занимаването с изкуство, ми помагат да създавам красиви и изразителни анимации и да бъда по-търпелива и внимателна в работата си.

- Как компанията ви подкрепя и насърчава творческия процес?

- Предоставя ни свобода на изразяване и креативност. Всеки ден имам възможността да се занимавам с нещо ново и интересно, което ме вдъхновява. Не се налага да правя неща, които не ми харесват и имам свобода да работя по проекти по начин, който е вдъхновяващ.

В компанията няма ограничения на креативността и мога да изразявам себе си през своите творби. Това е много важно за мен, защото ми дава възможност да бъда оригинална и да предам своите емоции и идеи чрез изкуството. Няма натиск да следвам определени стилове или теми – мога да развивам своя собствен стил.

- Какво би искала да предадеш чрез твоите творби?

- Чрез моите творби бих искала да предам емоциите си и да създам връзка с публиката. Когато съм в емоционално труден момент, рисуването ми помага да изразя и освободя своите чувства. Това е своеобразна терапия, която ме освежава и ми олеква. Когато завърша един проект и видя резултата от своя труд, се чувствам удовлетворена и изпълнена.

- Олеква ли ти като рисуваш?

- Рисунките ми съдържат емоциите, които преживявам в момента на създаването им и това ги прави по-лични и истински. Понякога използвам музика като вдъхновение и емоционално подстрекателство, което помага да се възпроизведат и пренесат настроенията, които чувствам по време на рисуването.

Така, чрез своите творби предавам не само визуалния аспект, но и емоционалните и лични преживявания, които ги вдъхновяват.

- Кои са твоите източници на вдъхновение?

- Източниците на моето вдъхновение са предимно свързани с фентъзи. Обичам да създавам неща, които никога не биха се случили в реалността – магични същества, фантастични пейзажи, различни светове и измерения. Това ме кара да се абстрахирам от реалността и да вляза в друг свят, където мога да се изразя без граници. Въпреки това, винаги се стремя да запазя връзка с реалния свят, за да създавам неща, които вълнуват и вдъхновяват хората около мен.

- Каква роля има изкуството и творчеството в живота ти? Как те ти влияят професионално и лично?

- Според мен навсякъде има изкуство. То ми предоставя възможност да изразявам своите емоции и мисли, и да създавам неща, които ме вдъхновяват и радват.

Професионално, изкуството и творчеството ми помагат да развивам и подобрявам уменията си. Като рисувам и анимирам, продължавам да се уча и да развивам своя стил и техника. Така се предизвиквам постоянно и откривам нови начини за изразяване. Лично, изкуството ми предоставя равновесие и ме зарежда с положителна енергия. То е моят начин да се релаксирам и да се свързвам със света около мен.

Компанията, в която работя, създава изключително позитивна среда, която ми помага в моето творчество и генерирането на идеи. Присъствието на изкуството навсякъде ме поддържа мотивирана и вдъхновена. Възможността да съм обкръжена с други творчески хора, които споделят своите идеи и перспективи, също ме стимулира да разширявам хоризонтите си и да откривам нови начини за изразяване.

Много съм щастлива тук.

Още от малка мечтаех да се занимавам с компютърни игри и в тази компания намерих всичко, от което се нуждая – рисуване, анимация и разработка на игри.

От 15 годишна работя като фрийлансър и никога не съм имала официална работа. Притеснявах се, когато дойдох на интервюто, но веднага усетих, че хората тук ме разбират и ме приветстват. Знаех, че съм на правилното място.

Забелязвам, че всички хора тук са щастливи и мотивирани. Няма нито един човек, който да се оплаква или да изразява недоволство. Това е впечатляващо и ме вдъхновява още повече да се развивам и да създавам в тази креативна обстановка.

Не пропускайте следващите интервюта на хората, които ще ви вдъхновят да мечтаете и да постигате повече и които ще ви отведат във вълнуващия свят на EGT Digital. Вижте и повече за отворените позиции на EGT Digital тук и открийте не само вълнуваща работа, но и подкрепа в това място за развитие и постижения.

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
6680 0

Водещи новини