Марио, който постоянно предизвиква себе си

  • 30 юни 2023 08:00

  • 7708
  • 0
Марио, който постоянно предизвиква себе си
© Мариана Стоичкова-Айзaксън

ЕGT Digital е водеща българска технологична компания, която създава модерни софтуерни решения за iGaming индустрията. В тяхната работна среда, която е източник на вдъхновение и креативност, се развиват не само програмисти, но и талантливи художници, аниматори и дизайнери.

Неотдавна компанията организира изложба, която представи творческите таланти на екипа. Впечатленията от тези произведения потвърдиха, че EGT Digital е мястото, където хората се стремят към създаването на нещо изключително. Всеки от тях е уникален и носи със себе си своята лична история и творчески потенциал. Вече ви запознахме с Пламен, който пълни душите с истинско изкуство. Сега ви представяме Марио, който е не само изключително творческа душа, но и човек със силно любопитство към живота. Той вижда изкуството като средство за изразяване на себе си и като начин да вдъхновява другите да открият своята креативност и житейска цел.

- Марио, каква е историята зад изложбата и как се свързва с работата ви като екип?

- На изложбата искаме да покажем лични творби, които инициираме и създаваме сами след работа. Това ни дава възможност да изразим себе си и да бъдем творчески свободни. Всеки от нас има полето да се освободи и да избере определени творби, които да бъдат подредени на изложбата. Аз участвам с рисунка, която беше за кандидатстването ми тук, където работя от една година и половина.

- Как компанията те подкрепя и насърчава творческия процес?

- Компанията определено ме подкрепя и насърчава. Аз съм 2D художник. В наши дни нещата се случват много динамично, но тук ти дават достатъчно пространство и не те притискат. Имаме гъвкаво работно време, обедната почивка може да се измества, което допринася за баланс в работата.

Също така, колегите са супер, а техниката, която ни осигуряват, е страхотна. Броят на служителите се увеличава динамично – от 20 в отдела станахме поне 40 или повече. Лично аз използвам и 3D програми, а комбинацията между 2D и 3D ми е много приятна. Когато постъпвах, интервюто ми премина с усмивка. От самото начало беше ясно, че всеки в екипа е на мястото си.

Компанията ме насърчи да покажа това, което съм създал, и бяха нетърпеливи да видят задачата ми. Седем дни не излизах от нас, за да си изпипам всичко. Създадох няколко концепции, за да има избор, и от тях избрах три, от които после избрах най-добрата.

До днес съм благодарен, че кандидатствах и се присъединих към EGT Digital. Всеки ден се радвам на работата си и съм благодарен, че мога да се занимавам с нещо, което обичам.

- Какво е най-важното умение, което си придобил от занимаването с изкуство и как го прилагаш в работата си в компанията?

- Научих се на воля. Научих се да бъда настоятелен, да бъда търпелив и да вярвам, че това, което правя, е красиво и ще бъде оценено. Работата в изкуството изисква да рискуваш – или да бъдеш подложен на критика, или да получаваш похвали. Сега мога да се изразявам свободно и да пресъздавам своите идеи в работата си в компанията.

- Какво би искал да предадеш чрез твоите творби?

- С творбите си искам да предам послание – да покажа, че всеки от нас може да създава красота и да променя света около себе си. Искам да вдъхновя другите да открият своята креативност и да се осмелят да следват своите страсти. Надявам се, че моите творби ще стимулират хората да живеят по-изпълнени и вдъхновени животи.

- Кои са твоите главни източници на вдъхновение?

- Моите главни източници на вдъхновение идват от самия живот и това, което той ми предлага. Аз виждам знаците навсякъде около мен и внимателно ги следя. Често виждам 11:11, което в нумерологията е знак, че съм на правилния път. От малък се интересувам от смисъла на живота и искам да разбера защо сме тук.

- Каква роля има изкуството и творчеството в живота ти? Как те ти влияят професионално и лично?

- Изкуството и творчеството играят изключително важна роля в живота ми. Рисуването е първото средство, с което се научих да изразявам себе си. В момента, в който взема молива и започвам да рисувам, се чувствам напълно отпуснат и свободен. Това е начинът ми да се изразя и да предам емоциите и идеите си на другите. Творчеството ми предоставя уникална възможност да се изразявам и да открия нови начини за виждане на света около мен. То ме вдъхновява, прави ме по-креативен и ме кара да развивам своите умения и таланти. Търся и намирам пламъчето във всяко нещо.

Не пропускайте следващите интервюта на хората, които ще ви вдъхновят да мечтаете и да постигате повече и които ще ви отведат във вълнуващия свят на EGT Digital. Вижте и повече за отворените позиции на EGT Digital тук и открийте не само вълнуваща работа, но и подкрепа в това място за развитие и постижения.

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
7708 0

Водещи новини