"Рено" и "Еърбъс" ще разработват електрически батерии от ново поколение

  • 30 ноември 2022 12:51

  • 552
  • 1
"Рено" и "Еърбъс" ще разработват електрически батерии от ново поколение
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Европейският самолетостроител "Еърбъс" (Airbus) обяви партньорство с френската "Рено" (Renault) за разработването на електрически батерии от ново поколение за коли и самолети, предаде Ройтерс.

Екипи от двете компании ще обединят усилията си в опит да решат един от основните проблеми на технологията - съхраняването на енергията, което би дало възможност за създаването на електрически превозни средства с голям пробег с едно зареждане, посочва от "Еърбъс" в специално изявление.

Южноафриканска компания инвестира 588 млн. евро в завод за литиеви батерии във Финландия

"За пръв път две водещи европейски компании от различни сектори на икономиката ще споделят инженерните си познания, за да създадат хибридно-електрическия самолет на бъдещето", заяви Жил льо Борн, шеф на подразделението в "Рено" за електрически автомобили.

Партньорите ще се съсредоточат върху оптимизирането на управлението на енергията и подобряването на теглото на батериите, като същевременно ще проучват пълния жизнен цикъл на бъдещите батерии и техния въглероден отпечатък.

Последвайте канала на

Калина Христова
552 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.30 | 20:59

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини