Ева Майдел до Фейсбук: Системата ви за модериране на съдържание в България не работи добре

  • 26 май 2022 16:27

  • 1448
  • 6
Ева Майдел до Фейсбук: Системата ви за модериране на съдържание в България не работи добре
© ГЕРБ
Слушай новината Слушай новината

Българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) изпрати писмо до Фейсбук, в което призовава компанията да се ангажира с по-качествено модериране на съдържанието, съобщиха  от централата на ГЕРБ.

„Намираме се в информационна война. Постоянните атаки с дезинформация вредят на обществото, като подкопават доверието в демокрацията. Това намалява способността на институциите да реагират независимо и категорично на зловредно влияние от трети страни, тъй като обществото е достигнало ниво на недоверие и страх, които парализират властите. Затова отговорността на онлайн платформите, от които Фейсбук е с най-голямо влияние в обществото, е от изключителна важност за борбата с дезинформация и защитата на истината и свободата на изразяване“, това пише българският европдепутат Ева Майдел в писмо до Мета, собственик на Фейсбук.

Майдел споделя с американската компания примери за блокирани профили на утвърдени публични фигури като Николай Слатински и Огнян Минчев, които изразяват мнение срещу руската инвазия в Украйна, както и петиция, подписана от над 2000 българи и входирана в Комисията за петиции на Европейския парламент.

Помага ли умишлено българският „Фейсбук“ за разпространението на руски тролове?

„Като политик, който работи за отговорно развитие и внедряване на технологиите за подобряване на живота ни, намирам невъзможността на Фейсбук да модерира обективно и в интерес на истината съдържанието си на български за голям проблем. По въпроса с предоставянето на военна помощ на Украйна, България станаха пленник на шумно малцинство, което с фалшиви новини и манипулации в социалните медии успя да забави и неутрализира голямото мнозинство в парламента за истинска помощ към защитаващата се от агресия Украйна. Така системата за модериране на съдържание на Фейсбук на практика обслужи интереса на агресора от Кремъл. Същевременно много уважавани и авторитетни гласове биват блокирани, защото са организирано масово докладвани от профили с различен интерес, отново съвпадащ с този на руското правителство.“ Това заяви Ева Майдел

Българският евродепутат ще организира срещи с високопоставени представители на Мета и Фейсбук, за да обсъди проблема и призове за намиране на решение.

 

Валери Зайцев
1448 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.05.26 | 16:55

1
Я ВЪРВИ ДА СЕ ОПЛАЧЕШ НА РУСКИ ПОТОК КОЙТО БОЙКО СТРОИ ПРИОРИТЕТНО.
Знаещ

2022.05.26 | 17:15

2
Тя.. и.. Клющавата(син костюм).. са архаикачни:като партия и като ресор! Светът е друг, хората, бъдещето... няма за какво да се занимавате, както и НАС... с тези.. две персони!!!

2022.05.26 | 19:33

3
Кореец Kon-Dom и неговия по-малко известен съосновател Даниел Шин от Бюрото17 на местоседалището Пхенян в хотела на починалия гражданин на САЩ Ото Уоплбиер , посетителят в същият хотел на етаж 7 1/2 , тези лица има съотношения към "предполагаемият фалит" на стойност стоката USDT , така и TERRA : LUNA . Нека да видим докъде има власт меркантилизма изграден от бившата немска канцлерка Антоянета Меркел и окръшлението й . ШАФОТ !

2022.05.26 | 23:13

4
шумното малцинство е в параламента, то мисли, че има комуникационен проблем, но всъщност ще ходят на стадиона
pepi

2022.05.27 | 14:48

5
a ti se mendil
неразбиращ

2022.05.29 | 18:55

6
ПП,е ВИНОВНО,СОДЕРЖАНИЕ,У НАС,ДА НЕ Е ДОБРО.

Добави коментар

Водещи новини