Производител на автомобилни части ще строи завод в Тракия икономическа зона

  • 14 март 2024 19:07

  • 1342
  • 1
Производител на автомобилни части ще строи завод в Тракия икономическа зона
© Getty Images/Guliver

Предприятие за производство на части и принадлежности за автомобили ще бъде изградено в Тракия икономическа зона на територията на община "Марица", с. Радиново. Това съобщи за БТА собственикът на строителната компания "Сиенит" Валентин Кънчев. Очаква се строителството да започне до края на април, като заводът ще бъде разположен върху 11 000 квадратни метра. Инвестицията е за около 35 млн. евро, а новите работни места ще са между 150 и 200, каза Кънчев. 

Инвестиционната програма на "Унисон" (Unison), която има заводи в Китай и Мексико, включва изграждане на автоматизирана производствена сграда, столова, битови помещения на два етажа, открит паркинг. Производителят е доставчик на автомобилни части за "Волво", "Фиат", "Тесла".  Заради европейското изискване частите, които се произвеждат за новите автомобили, да бъдат произведени на територията на Европейския съюз, инвестицията е насочена към България, посочи Кънчев. 

Милена Стойчева: Нарастват инвестициите в страната

Собственик на терена, придобит през месец ноември миналата година, е "Зиес юръп" ЕООД. Предвижда се на втори етап да бъдат застроени още 10 000 кв. метра. Проектът е пилотен и ако излезе успешен, инвеститорът ще направи още инвестиции на други места в България, каза Кънчев.

В производственото предприятие, ще се разработват, развиват и произвеждат алуминиеви профили с широко приложение в автомобилната индустрия, се посочва в документите, входирани в Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пловдив на 20 февруари тази година.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1342 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.15 | 09:15

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:=====>> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини