Станимир Михайлов: Около 30 млн. лв. повече годишно НЗОК плаща за реимбурсиране на лекарства

Булфото (архив)
share

Около 30 млн. лв. повече годишно НЗОК плаща за реимбурсиране на лекарства. Проектът за бюджет за 2025 г. ще е с милиард лева повече от 2024 г. И голямо увеличаване има на обема от медицински дейности в болниците, заради което от НЗОК ще направят проверки на отчетените дейности. Това каза в интервю пред БНР управителят на Здравната каса Станимир Михайлов.

"През март т. г. беше взето март решение да се увеличи имбурсирането на 100% от НЗОК на лекарства от група Б. Общият ред представлява 330 млн. лв. годишно, които Касата заплаща. В това число за бюджета на Касата ще е 32 млн. лв. приблизително, около 50 млн. лв. допълнително заедно с такса рецепта", обясни Станимир Михайлов в предаването "Неделя 150".

"Аз много искам НЗОК да не бъде предмет на политически и предизборни дискусии, а за съжаление не е така. Очевидно е, че има такъв елемент, но в крайна сметка имаме решение и на Конституционния съд, което ме възстанови", сподели той.

КС обяви за противоконституционно решението за предсрочно прекратяване на мандата на Станимир Михайлов като управител на НЗОК

 

Водещи новини

Още новини