Клиника Анадолу предлага диагностика и лечение на всички видове рак

share

Катедрата по Медицинска Онкология предлага диагностика и лечение на всички видове рак, предприема превантивни мерки и  възможности за клинично изследване.

Лечението и наблюдението на заболелите от рак пациенти се реализират в рамките на мултидисциплинарно сътрудничество с катедрите по хирургия, лъчелечение, патология, нуклеарна медицина, вътрешни болести и радиационна онкология. По време на терапиите и проследяването на пациентите, в зависимост от техните нужди, катедрата е в тясно сътрудничество с екипи от катедрите по поддържаща и палеативна медицина, които включват алгология ( наука за болката), хранителни режими и психология. 

Химиотерапевтичните процедури се прилагат под наблюдението на специалисти, квалифицирани онкологични медицински сестри, обучени да се справят с психологичните и физически потребности на заболелите от рак пациенти. 

ХИМИОТЕРАПИЯ

В своя най-общ смисъл, химиотерапията представлява лечение на туморите с химически вещества. 
Заедно с хирургията и лъчетерапията, химиотерапията формира един от основните сегменти в лечението на туморите. Прилага се много стриктно, в зависимост от вида на тумора и анамнестичните данни на пациента. 

Химиотерапия се прилага в един или във всички долу изброени състояния:  

• Напълно излекуване на пациента ('няма заболяване')

• Предотвратяване разпространeнието на тумора 

• Задържане или намаляване растежа на тумора

• Премахване на подтискащи тумора симтоми

Какви видове медикаментозна терапия се използват?

Лекарствата могат да бъдат прилагани по различен начин. Някои от тях могат да бъдат химиотерапевтични лекарства (цитотоксични), създадени да премахнат туморните клетки, други да подтиснат развитието на тумора и неговото разпространение (целеви агенти, цитостатици). Има и такива, които включват хормони и поддържащи терапии.

Кога се провежда химиотерапия? 

При определени видове тумори, химиотерапията е единственият възможен метод за лечение. Някои тумори изискват последователното или едновременно провеждане на химиотерапия и лъчетерапия, докато има и такива, които изискват провеждането на химиотерапия преди или след операция. Цялостното времетраене и честотата на прилагане зависи изцяло от химиотерапевтичната схема, избрана съобразно състоянието на отделния пациент. 

Психологическа подкрепа

Не е необичайно за пациентите да имат нужда от психологическа подкрепа в процеса на лечение на рака. Целта на мулти-дисциплинирания метод, който е внедрен в Анадолския Медицински Център, е не само пациента, но и неговите близки да могат да получат такава психологическа подкрепа. Взаимното сътрудничество и единност между семейството на пациента и медицинския екип е доказателство за положителното влияние върху курса на лечение. 

Хранителен режим

Балансираният и здравословен хранителен режим не само укрепва имунитета на организма срещу заболяванията, но също така му помага да ги преодолее възможно най-бързо. С цел да предостави на пациентите си здравословни храни и да поддържа ефективни хранителни програми, Анадолският Медицински Център предлага консултации на пациентите, които са подложени на лечение. Консултирането с диетолог позволява да се направи диетична програма, която едновременно да е съобразена с вкусовите предпочитания на пациента и да поддържа лечението на рака. 

Лечение на болков синдром

Нашето Отделение по Алгология ( наука за болката) в клиниката е създадено за лечение на  хора, които страдат от хроничен  болков синдром. Това не включва единствено болката предизвикана от рака, а и главоболието, болката в гърба, врата, невропатичната (нервна) болка, болката в мускулите, както и пост-травматичната болка и болката след хирургическа интервенция. 

Нашата Катедра
притежава необходимата рутина и опит в успешното прилагане на мулти-дисциплинарния метод на работа. ( „Катедра по болков синдром”).

Болката е лично преживяване и изисква персонален метод на лечение. Оповавйки се на щателно изследване, нашите специалисти могат да определят най-подходящата форма за лечение. 

Възможни са много процедури за лечение. Всички видове инвазивни процедури на лечение, включващи епидурални инжекции, нервни блокове, радиофреквентна терапия срещу туморните образувания, дълбокопроникващи терапии за стимулиране на енергийните точки в гръбначния стълб, уникални техники за свиване и отпускане на  гръбначна система се прилагат успешно в лечението на болков синдром. Всеки отделен случай се разглежда персонално, така че да бъде предложена най-добрата комбинация от терапии за съответния пациент.    

Офиси в България

Офис в гр.Пловдив
Адрес:Ул. Цар Борис Обединител 128
Тел: 032/511 592
E-mail: amc.plovdiv@abv.bg

Офис в гр. София
Адрес: Бул. Г.М.Димитров 62
Тел: 02/441 06 62
E-Mail: amc_sofia@abv.bg

https://anadolubg.com


Анадолу медицински център / Турция Истанбул

+90 262 678 57 64
+90 262 678 54 90

*Платена публикация

Водещи новини

Още новини