Ужас! Извадиха един килограм плацента и марля от родилка

share

22-годишната Виктория Карастан от град Цар Калоян, чието бебе преди 9 дни почина от задушаване от повръщане на мляко, отново е в болница. Това съобщиха нейни роднини.

Жената е настанена в лечебно заведение в Русе. След като получила два кръвоизлива, от нея е извадена около килограм плацента и марля, твърдят близките й.

Свекърът на младата жена - свещеникът на Цар Калоян Цони Цонев, разказа, че Виктория получила два кръвоизлива за два дни през уикенда и роднините повикали линейка. Заради това, че бебето й почина в разградската болница, близките й настояли да бъде настанена в лечебно заведение в друг град. По думите на поп Цони на Виктория е направен кюртаж в Родилния дом в Русе. Близо две седмици след раждането от нея са извадени близо килограм „мръсотия" - плацента и марля. Сега се чувствала по-добре, била на системи и антибиотици.

„Имам такава пациентка, но не мога да коментирам състоянието й по телефона", заяви д-р Петър Зарзаланов от Русе. Той отрече да има връзка между смъртта на бебето на Виктория и настоящото й състояние. Същото заяви и лекарят, изродил малкия Никола. Д-р Мишел Озиолор от разградската болница обясни, че плацентата трябва да излезе спонтанно след раждането, но това не се случва при една от всеки 50-60 родилки.

Бебето на Виктория почина на 19 ноември. Според заключението от аутопсията причината за смъртта е задушаване от повръщане на мляко. По случая бе образувано досъдебно производство за причиняване на смърт. То е срещу неизвестен извършител, съобщиха от Окръжната прокуратура. Роднините отправиха обвинения за лекарска небрежност. По думите на Виктория бебето не е почистено добре още при раждането си. Тя твърди също, че преди реанимирането е проплакало, тоест било е живо, а не както медиците твърдят - без сърдечна дейност.

Водещи новини

Още новини