Ученичка в кома след операция на яйчниците (обновена)

  • 29 ноември 2011 16:35

  • 20659
  • 31
Ученичка в кома след операция на яйчниците (обновена)
©

16-годишната Лиляна Христова от Петрич е в медикаментозна кома и е транспортирана по спешност в болница "Пирогов", след като близо три часа лекарите от областния център оформяха документите и оборудваха линейка, която да я превози.

Тя е била настанена в реанимацията на благоевградската болница в кома след направени една след друга две гинекологични операции. Преди около седмица Лиляна е прегледана от лекар в МБАЛ „Рокфелер“ заради силни болки в кръста и бъбреците. Медиците открили, че девойката е получила възпалителен процес вследствие на поставена й спирала, след което я премахнали и я насочили към болницата в областния град.

Момичето е настанено в хирургията в Благоевград, но междувременно се разболяла от грипен вирус и се наложило да я преместят в детско отделение, за да се лекува. Медиците й обяснили, че докато е болна, не могат да я оперират. Едва след това й е направена първата операция. Лекарите установили, че момичето е с абцес на маточната тръба и на яйчника.

Гнойната киста буквално се пръснала и пациентката получила перитонит. Лекарите я изчистли и съобщили на близките на Лиляна, че всичко е наред. Междувременно момичето получило натравяне на кръвта и вчера в 11 часа се наложило да я оперират втори път. Пред реанимацията днес пристигна цялата рода на 16-годишната девойка, която има тригодишно дете. Близките на пациентката обвиняват благоевградските медици, че не са направили всичко възможно да я стабилизират.

Последвайте канала на

Novini.bg
20659 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар
обективен

2011.12.11 | 16:44

31
Страшно заглавие няма що. Първо става въпрос за циганка от най-долните дето ги продават на 11 год.и раждат на по 12 год. Такива не ходят на училище , та много здраве на редактора за заглавието, че ученичка била в кома!... Второ на 16 год.възраст спирала се слага по изключение, сиреч ако циганката има много аборти и деца и няма друг начин. Приемете го като професионално мнение. В случая се обзалагам че мангалката има над 3 аборта поне и то наскоро преди слагането на спирала, за което говори обстоятелството, че лекар се е наел да и слага спирала на тази възраст. Трето циганките не спазват никаква хигиена, получаването на инфекция след слагането на спирала почти винаги е вследствие на липса на хигиена и правене на секс веднага след поставянето, за което бъдете сигурни циганката едва ли се е въздържала от секс.контакти в рамките на месец. Не на последно място питам въпросните възмутени роднини, аджеба защо не са в затвора, тъй като правенето на секс с малолетни априори е престъпление и следва да се преследва от закона. Изводът е, един нещастен изход за едно дете, чието детство и живот е обруган от диващината на неговия собствен етнос и липсата на воля у държавата да се сложи край на това беззаконие- деца да се третират като инструмент за секс, осигуряване на доходи от соц.помощи и своего рода проституция. Впрочем получаването на инфекция след спирала се лекува обикновено лесно с антибиотици, но тук се касае за дете, за мизерия, ниска хигиена, здравна и обща човешка култура и ето резултата. Изключително тъпо е обаче да се предписва лекарска грешка за всеки лош изход в болница. Всъщност в болниците пациентите оздравяват, или не, въпреки лечението и в това най-често няма никаква сензация. Цялата тази истерия за лекарските грешки заприлича на разсейваща пропаганда, покрай другите новини за стачки и протести.
nasko

2011.12.07 | 09:33

30
Are be nqma li da zakolim pone 1 lekar, 4e da se nau4at kak se raboti!
Бияча на циганитеS

2011.12.07 | 09:32

29
Дано да умре циганката барабар с родата й...няма смисъл от нея...на 16 год и с 3 годишно дете.... :| Това сигурно е началото, до като стане на 40 години ще има сигурно 10 деца.
Бия на циганите

2011.12.01 | 00:09

20
Тези които са ми дали минус на коментара, дано цигани да ги пребият и наръгат с нож (както мен) !!!!!!

2011.12.07 | 09:31

28
Приятна й смърт!
Диана

2011.12.07 | 09:31

27
Надежда Маргенова,не е виновно момичето,пък макар и циганче да е.Както знаем те се развиват по-рано от нас,женят се девствени и т.н.Те българките водят полов живот от 12-13 годишна възраст,че тия ли!А какво ще кажете за изминалия 1 месец?Починалите родилки всички до една бяха в детеродна възраст!Те като нямаха спирали защо и те починаха?!Недейте така да обвинявате невинните хора...тука други са виновни!!!

2011.12.07 | 09:26

26
Много добре един мангал по-малко ще ражда
Исус Ахмед Хасан Джинджирян Абдулрамазан

2011.12.02 | 17:19

25
"Пред реанимацията днес пристигна цялата рода на 16-годишната девойка, която има тригодишно дете. " Т'ва е било по-пълно от концерт на Азис.
denica boqnova

2011.12.01 | 00:14

24
nedeite , tai , ne deite ili kak tam se pi6e6e na balgarski ?!xm , ne moga se setq vij na tyrski 6te ti go napi6a prafilno ma na bugarski neznam !nie zlobeitieeee , vriedno ieeee !
Az

2011.12.01 | 00:11

23
Тук некакъв недоклатен полуидиот , очевадно неграмотен , пише на шлиокавица под различни никове , и се мисли за интересен ! Мило малко момченце ! Теб аудиторията ти не е тук, а в някоя ясла ! Пиши си редовно домашните , колкото и да те мързи ! Белкем си вземеш основното...Някой ден хахаах
До 4,5,6,7

2011.12.01 | 00:11

22
Абе, какви сте вие и от къде се взехте ? Повреди ви се радиоточката в селото и сега си общувата в нета, а ? На никой не сте интересни, спрете да спамите !

Добави коментар

Водещи новини