Гавра! До 2000 лв. глоба за болниците виновни за смъртта на родилката Деяна

  • 14 ноември 2011 07:33

  • 9004
  • 24
Гавра! До 2000 лв. глоба за болниците виновни за смъртта на родилката Деяна
©

От 500 до 2000 лв. ще бъдат глобени двете болници, които доведоха до смъртта на 19 – годишната родилка Деяна Георгиева. Това заяви в предаването Бодилник по ТВ 7 председателката на Агенция „Медицински одит“ д-р Златица Петрова.

Деяна Георгиева издъхна след като се бори за живота си в продължение на 42 дни. Родилката обиколила 4 болници, но лекарите така и не успели да сложат точната диагноза. В крайна сметка Деяна почина от сепсис и остави новороденото си дете сираче.

При проверката е установено, че още при приемането на Деяна в Шейново не са дооценени симптомите проявени от момичето. Повишените левкоцити може би са довели до заблуждение сред колегите, че няма възпалителен процес, защото при бременните нивата се повишават, опита се да защити лекарите д-р Златица Петрова. След това лекарите не са забелязали възпалението на дебелото черво на Деяна. Дежурният екип е оперирал родилката, не е вярна информацията, че стажантка е извършила интервенцията, уточни шефката на Медицински одит.

Майката на Деяна Людмила Велинова обаче е готова да съди лекарите. Когато постъпихме в болницата лекарите се оказаха търговци, единствените въпроси бяха за това дали има избор на екип. Съжалявам че я послушах, трябваше да платя, за да е жива. Затова я осъдиха на смърт, заяви Людмила. Трябва да има наказание и затвор за лекарите, убедена е почернената майка.

Последвайте канала на

Novini.bg
9004 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
хахо

2013.04.22 | 18:20

10
Докато няма наказани ефективно лица, нещата няма да се променят. Не съм чул досега лекар да е вкаран в затора, или уволнен, или някакви пари е платил и това е. Как не го е страх този човек да върви по улиците, та нали може нещо да му се случи, вече има и модерни болести, катастрофи стават всеки ден. И той, същия да опре до същата система до която работи, ама да бъде от другата страна. Тогава да го видя колко е силен. Разбира се както няма съдия или прокурор осъден за престъпление, така е и в лекарското съсловие. След толкова време някой се усетил, че имало пропуски. За толкова време се смениха всички партии, всеки обвинява предните, но никой не е потърсил сметка на никого. Докато няма ефективни наказания нещата няма да се променят никога. Ако не си платиш вноските, ще те осъдят, ако обаче те не си свършат работата - няма механизъм по който да им потърсиш сметка. И после - гласувайте - така ли, да пратя някого на хранилка, на който не мога да му потърся сметка за нищо,защото няма механизъм за това. Сбъркал лекаря веднъж, ще сбърка и втори път... кой ще е виновен тогава, и кой ще е зачернен. Отнемаш му правата без коментар. Да ходи и да мие чинии,или да мете улиците, не става за лекар. Това е истината! Обаче всички си крият гъзовете едни други.
dara

2017.07.03 | 15:11

24
не сте ли разбрали ,че лекарите са като адвокатко,попско съсловие -те само вземат без да дават!В България в случай на лекарска грешка ,веднага колегите се събират и стават едно яко съсловие ,което ще ти изкара от 9 деета вода и ти си виновен - това е! Некадърници нещастни!!
dara

2017.07.03 | 15:10

23
гинеколога ми е в Шейново.2 години след като родих с цезаово сечение ,имах оплаквания.Ходиш на проверки и нищо ти няма .Докато не се намери лекар(НЕ ОТ ШЕЙНОВО).който да ми извади конците ОТВЪТРЕ ,ее еееее от тогава вече 3 -ти месец нямам оплаквания .направо съм нов човек.АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСНА ЗА НЕМЪРЛИВО И НЕКОМПЕТЕНТНО МНЕНИЕ в този селски родилен дом .
валентин

2017.07.03 | 15:10

22
кви 2000 лв. бе другари съдий , ЗАТВОР за тия !!!
ссс

2014.04.03 | 17:41

21
да умира жалката курва дано и семейството да и пукне сега
гоше

2013.04.22 | 18:20

9
Ооооо, грешко на природата и резултат от спукан презерватив. Това,че ти си бил изнасилван от баща ти и съседите и си станал курва, не означава, че и това момиче е такова

2011.12.10 | 03:19

8
оооо тате скоро ти е купил компютър и ти незнаеш какво да правиш с него, а в училище всички те бият прекъсват те като искаш да кажеш нещо? ще ти предложа нещо интересно за теб без да се налага да говориш простотий и после да чакаш с нетърпение отговорите. отваряш сайта на някое от всичките министерства и там пишеш няколко заплахи. След като натиснеш (сенд) сядаш и чакаш, много скоро жалкият ти живот ще стане много интересен. Успех!
Българските лекари са пълна ТРАГЕДИЯ. А с тези уби

2014.04.03 | 10:51

20
Българските лекари са пълна ТРАГЕДИЯ. А с тези убийства на родилки в последните месеци май някой иска да ни каже: "Българи, СПРЕТЕ да се множите или ще ви спрем ние", но кои са тези "ние"? Кой толкова ни мрази, че се опитва да ни изтреби по всевъзможни начини? Заплатите са ни най-ниските в този толкова "хубав" ЕС, а пък цените ни са европейски... Но за жалост САМО цените. Бягайте от България, ако можете. Дори да берете ягоди в Англия, пак ще живеете по-добре и по спокойно, отколкото в тази циганизирана държава!
sad woman

2014.03.21 | 17:05

19
Аз си платих, за да ми обърнат внимание. После ми казаха, че най-вероятно съм щяла да умра.
COBRA

2013.10.08 | 09:20

18
За пореден път да са ни живи и здрави и лекарите които ни избиват,както и министерствата които им позволяват да го правят.Крайно време е да има не глобен а пребит или направо убит лекар.Не може така да се подиграват с хората,като решат да глобят с 2000 лева за това че са убили младото момиче,а скапаняците са взели толкова само за да я оперират.Дори и да решиш да ги съдиш пак нищо няма да стане,защото първо никой няма да подпише експертиза против колега доктор,пък и след това няма да бъде осъден,така че време е нещо да се промени.Не само да реват че парите са им малко или пациентите са си били виновни и били груби.Господа лекари(ако въобще сте такива) явно трябва да се замислите,защото явно пациентите ви отвръщат със същото.
Татяна Георгиева

2013.10.08 | 09:19

17
При толкова гафове в нашето здравеопазване,Здравният министър ако не може да проведе необходимата реформа да си пододе оставката. Всички болници са в окаяно състояние и пациентите са оставини на отцеляване.
AZ

2011.11.28 | 21:01

1
Абе да ти кажа не си прав. У нас като има проблем - и айде подаваме оставки. И после кво: на следващата починала родилка, пак 2000 лв. глоба при новия министър. А ние пак ще ги псуваме тука, а файда никва. Ама еби го "човека" и неговия нищожен животец - изборите минаха..............
нямам думи

2013.10.08 | 09:19

16
"Затова я осъдиха на смърт, заяви Людмила.." „Тук умират хора бе, госпожо, тук не е дискотека”. BG story:Да убиеш родилка за 950 лева!!!

2013.10.08 | 09:19

15
Господа лекари аз имам един живот и при голямата вероятност да ми го отнеме някой от огромният брой некадърници сред вас съм ви ебал майката дали не сте доволни, дали сте имали високи заплати, дали сте отивали да работите в друга държава и дали броят ви бил достатъчен. Ами вървете си на майната си. Аз имам един живот и той е по-ценен от всичките ви лайнарщини.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини