Д-р Румяна Тодорова е новият шеф на НЗОК (обновена)

share

"Къде са моите здравни вноски? За какво бяха похарчени те", попита д-р Румяна Тодорова, кандидат за шеф на НЗОК. "Ако някой ми отговори на този въпрос и ме обиди, че парите са отишли на правилното място, аз повече няма да питам нищо по тази тема", добави тя.

"Преди години парламентът изискваше от НЗОК прозрачност. Сега обаче тази прозрачност я няма. Липсва диалогът. Бюджетът е небалансиран и в следващите няколко дни ще ви убедя в това", добави д-р Тодорова.

"Изключително важно е да се седне още веднага на разговор с пациентските организации. Да се чуят техните проблеми", заяви тя.

"Основната функция на НЗОК е контрол", поясни още д-р Тодорова.

Тя припомни, че когато е поела преди шефското място в Касата, е била посрещната от стачки. "Сега чувам, че новоназначени хора са със заплати от 1000 - 1500 лв. по - високи от тези на стари служители", добави още д-р Румяна Тодорова.

"НЗОК не бива да остава монопол", категорична бе още тя.

След гласуване в парламента д-р Румяна Тодорова бе избрана за шеф на НЗОК единодушно. Нейният мандат ще продължи до 12  февруари 2015 година.

На заседанието на Управителния съвет на НЗОК, проведено на 22 май 2006 г., тя е назначена за изпълняващ длъжността директор на институцията, а от 1 септември 2006 - за директор на НЗОК.

През юни 2009 година Тодорова печели отново конкурса за директор на НЗОК и започва втория си мандат през септември 2009 година.

На 2 ноември 2009 година Тодорова подава оставката си пред УС на Касата. Като аргумент за оставката тя посочва оказан й политически натиск.

Водещи новини

Още новини