д-р Динчо Генев: Ежемесечни отчети как се харчат средствата

  • 10 юли 2013 13:14

  • 1898
  • 1
д-р Динчо Генев: Ежемесечни отчети как се харчат средствата
©

Възстановяването на координацията и диалога със съсловните организации, институциите и други организации трябва да стане веднага. Това каза д-р Динчо Генев, кандидат за управител на НЗОК.

„В настоящата електронна ера най-лесното е с наличната интернет страница да бъдат осигурявани ежемесечни отчети за това как се изразходват средствата”, посочи д-р Генев. Той заяви, че има място за икономии в касата. Д-р Генев посочи за пример, че се е работило по два проекта за електронна рецепта и в края и двата проекта не са станали и са хвърлени пари на вятъра.

„Трябва да има внимателна преценка за длъжностите в НЗОК, да се оптимизира работният процес. Не може да има масово съкращение”, добави д-р Динчо Генев. „Необходим е подробен финансов анализ. Обществото трябва да бъде много ясно информирано за това с какви приходи разполага. „Трябва да се въведе електронно досие, електронна здравна карта, електронна рецепта”, подчерта той.

Последвайте канала на

1898 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
колега

2013.07.23 | 21:41

1
Д-р Динчо Генев - може да бъде на всяка " ПАРТИЯ" ГОСТ стига да става въпрос - за някой по-висок ПОСТ. А за тези проекти които предлага - " електронни карти,рецепти и досиета"- отдавна сме ги чели от немски списания- за тяхната стройна здравна система .

Добави коментар

Водещи новини