МБАЛ - Асеновград получи нов апарат за обдишване

Община Асеновград
share

В МБАЛ - Асеновград бе доставен апарат, от много висок клас, за изкуствена белодробна вентилация и за подпомагане на дишането в различни режими. Това съобщи управителят на лечебното заведение доктор Иван Червенков.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Функциите на апарата са приложими основно в този момент на пандемична обстановка и ще подпомогне изключително много лечението на пациенти с COVID-19, които са в тежко състояние. Устройството е закупено със средства от дарителската сметка, която бе специално открита за Оперативния щаб за превенция и борба с коронавирусa към община Асеновград, чийто председател е кметът на града доктор Христо Грудев.

Даренията са събрани от граждани, общественици, официални лица и бизнес. Сумата, отделена за апарата, е в размер на близо 30 000 лева. За закупуването му бе взето единодушно решение от всички членове по време на заседанието на щаба.

"До скоро бяха ангажирани и осемте апарата, с които разполагаше болницата. Новият, който пристигна при нас, е със съвременни параметри и показва много добри резултати при лечение. Разполага с множество функции, които успяват да постигнат това дишане, колкото и да е трудно то за пациента към определения момент, максимално близко до естественото. Благодарение на този апарат може да се спаси човешки живот", посочва Червенков.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини