Проф. Кантарджиев с първи думи след пенсионирането си, стана ясно кой ще го замести

Булфото архив
share

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб за борба с пандемията от COVID-19 проговори за внезапното си пенсиониране от служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Той каза,че се чувства удовлетворен от свършеното през последните 15 месеца.

Министър Кацаров прати проф. Тодор Кантарджиев в пенсия

„Пенсионира ме г-н министърът. Мотивът е за прослужени години, трудов стаж и възраст. Живи и здрави да сме. Така стоят нещата“, коментира проф. Кантарджиев пред Пик.

Той призна, че се радва, че са му го казали лично, вместо да научи за смяната си от вестниците. „Извика ме и каза: „Навършил си възраст.“ Аз не смятам да се унижавам и да моля. Мисля, че пред съвестта си съм чист за това, което направих през изминалите 15 месеца, посочи досегашният директор на Националния център по заразни и паразитни болести. „Няма благодарност“, допълни още той.

Мотивите за смяната му са навършване на пенсионна възраст. Проф. Кантарджиев бе заменен от проф. Ива Христова.

Специалистът отдаде 33 години от живота си на Центъра, като се изкачва от най-ниското стъпало до директорския пост. Колегите му го уважават изключително много. Кълнат се, че това е невероятен ерудит и единственият човек, който може да разкаже историята на всяко кътче.

Центърът пое първите удари на пандемията от COVID-19. Там функционираше първата лаборатория, която правеше тестове.

 

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини