Около половината от легловата база в болниците в област Благоевград е заета

getty images
share

Средно около половината от легловата база в болниците в област Благоевград е заета, каза директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Калоян Калоянов. В момента има малко над 300 хоспитализирани пациенти с Ковид-19, като се наблюдава плавен ръст и постепенно запълване на леглата, обобщи той, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

На среща тази сутрин с директорите на лечебните заведения в областта е взето решение МБАЛ - Благоевград да бъде преобразувана в ковид болница. В следващите две седмици единствено кардиологично и хирургично отделение остават "чисти", тоест там няма да бъдат настанявани пациенти с коронавирус, посочи д-р Калоянов. Останалите ще бъдат предназначени за болни с доказан Ковид-19.

27-годишен мъж е сред новите жертви на COVID-19 в страната

В момента в лечебното заведение в областния център са настанени 67 пациенти с коронавирус, в двата филиала в Петрич и Сандански на Югозападна болница се лекуват 85 болни, в болницата в Гоце Делчев - 59 и Разлог с 52-ма пациенти с Ковид-19. Пациенти с коронавирус са настанени и в останалите лечебни заведения в областта.

 

В рамките на днешния ден със заповед на директора на РЗИ - Благоевград ще бъде преустановен плановият прием и свижданията. Продължава да се следи броя на заболелите и най-вече на хоспитализираните, посочи д-р Калоянов. При рязко покачване ще бъдат предприети допълнителни противоепидемични мерки на локално ниво, допълни той.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини