Директорът на УМБАЛ Александровска: Дори и полева болница да се открие, няма да има кой да я обслужва

Канал 3
share

Може и полева болница с легла за COVID да се направи, но няма кой да я обслужва. Затова стратегията за сега е да се откриват още подобни отделения в работещите болници. Това заяви дректорът на УМБАЛ „Александровска“ - проф. Борис Богов в предаването „Беновска пита“ по Канал 3.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

По думите му проблемът с липсата на кадри остава.

Пациент: Затвориха клиниката в Александровска болница, без да ни предупредят

Той потвърди, че всеки лекар би трябвало да е в състояние да лекува пациенти, инфектирани с коронавирус, тъй като са нужни техники, които се учат до шести курс в университетите. Единствено по-специфични умения се изискват в интензивните отделения за лечение на най-тежките случаи.

„Клиниката по нефрология в Александровска болница е с чудесни условия на работа. Дори на колегите им беше предоставен избор да бъдат ситуирани там, където им хареса, но те отказаха“, каза проф. Богов по адрес на протестиращия екип в клиниката, който вкупом подаде оставка, след като работното им място бе преструктурирано за лечение на COVID-пациенти.

Той заяви, че още на следващия ден е получил обаждания от бивши служители, които са готови да запълнят тази празнина, за да има кой да се грижи за трансплантираните пациенти.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини