Пациент: Затвориха клиниката в Александровска болница, без да ни предупредят

  • 13 ноември 2020 19:14

  • 22453
  • 1
Пациент: Затвориха клиниката в Александровска болница, без да ни предупредят
© gettyimages

Лекарите от клиниката по нефрология и трансплантации на Александровска болница на 12 ноември подадоха оставка. Поводът е преместването на клиниката на друго място заради обособяването на COVID-19 отделение. Пациенти днес протестираха пред Министерството на здравеопазването. Там бе и художникът Димитър Анастасов.

„Единствената ни клиника, в която аз се проследявам аз лично повече от 15 години, беше закрита без да бъдем предупредени и попитани“, обясни мотивите си да протестира Анастасов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Трябваше да си запиша час за контролен преглед и ми беше отговорено, че клиника няма и не се знае кога ще има. Това проследяване за мен е жизненоважно. В момента имам нужда от лечение. В момента няма дори лекар, който да ми погледне изследванията“, разказа художникът.

Майка на дете с трансплантация: Тази държава иска да убие сина ми!

Той отишъл до новото място на диспансера, но му казали, че там няма такава клиника.

Това е единствената болница в цяла България за хора като нас, отбеляза Анастасов.

Художникът има наследствено заболяване на бъбреците и е претърпял две трансплантации, след като бъбрекът бил отхвърлен след първата операция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
22453 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
боковид до 2020

2020.11.14 | 06:05

1
Гербавите калинки са убийци, единственото спасение е бърз арест на сбиртока на банкянската свинчуга, съд, ефективна присъда и бързо публично изпълнение за назидание на следващите кандидат-калинки.

Добави коментар

Водещи новини