Сервираха умряла мишка на дете в Инфекциозна клиника в Пловдив

Marica.bg
share

Разтревожена майка сигнализира за нечувана липса на хигиена в инфекциозна клиника към УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив. Жената е силно притеснена за здравето на децата, настанени в лечебното заведение и се възмущава, че точно там, където се лекуват заразно болни, се случва подобно безобразие, информира регионалният сайт Marica.bg.

29-годишната Нели Пендова е изпратила снимка и разказа за грозния инцидент. "Сутринта ни донесоха чай и попара, разбърках я и видях нещо навито. Помислих, че е въже. Но като го хванах се оказа мишка. Изпаднах в шок. Не ми стига, че детето ми е с повръщане, разстройство и температура, но сега и този кошмар", каза майката.

"Малката не иска повече да яде. Като и поднесат храна се стряска и само казва: Мишкаа! А тоалетните не мога да ви опиша. Всички наоколо бяха шокирани. Извиках лекарите и те също се възмутиха. Потърсиха главния лекар на болницата, старшите сестри, проверяващи от ХЕИ. Всички се занимават с това. Доколкото разбрах, храната не се приготвя тук", обясни жената.

Заради инцидента в Инфекциозна клиника цялата университетскат болница "Св. Георги" е на крак. И. д. директорът на УМБАЛ "Свети Георги" проф. Ангел Учников е разпоредил незабавна проверка в Инфекциозната клиника. Проверява се още от сутринта какво се е случило в кухнята на отделението и как така сварена мишка е била сервирана в попарата на болно дете.

 

 

Водещи новини

Още новини