Експерт предупреди какъв риск може да крие прекомерната мастурбация при мъжете

Freepik
share

Прекомерната мастурбация при мъжете може да доведе до неприятни последствия за силния пол, установи наскоро проведено проучване.

Според резултатите този тип практика може да доведе до сбъдването на най-големия страх на почти всеки мъж – загубата на коса, или позната с медицинския си термин алопеция.

Експертът по присаждане на коса Умеар Ахмад обясни, че мъжете, които по-често практикуват самозадоволяване, са по-склонни да загубяг косата си в сравнение с тези, които онанират по-рядко. Той аргументира тезата си, като уверява, че мастурбацията може да доведе до прекомерно изтощение на тялото, което в крайна сметка се отразява негативно на растежа на косата. Ахмад допълва, че честата еякулация води до загуба на витамин А, който е с основната заслуга за нормалния растеж на косата.

Учени доказаха, че мастурбирането е полезно

Въпреки това, извън проучванията, проведени от Ахмад, няма категорични доказателства, които еднозначно да сочат за връзка между еякулацията и алопецията. В тази връзка той направи и уточнението, че за да се стигне до загубата на коса, мъжът на практика трябва да мастурбира "непрекъснато".

„Когато говорим за косата, има много витамини с главна роля, но най-важният е витамин А, който се намира в семенната течност“, разясни Ахмад, цитиран от онлайн изданието "Semana".

Водещи новини

Още новини