Проф. Радка Аргирова разкри какви ще са стимулите на кабинета Петков за повишаване на ваксинацията

Кадър - Нова телевизия
share

Икономическите стимули на кабината Петков ще бъдат в посока даване на пари, разкри проф. Радка Аргирова в ефира на Нова телевизия.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1286

По думите ѝ в страната вече има Омикрон, въпросът е да се докаже. Очакваме и грип през януари, добави тя. Този вариант не предизвика много тежко протичане при хората с трета бустерна доза. Може би няма да се стигне до препълване на болниците, но след Омикрон има тежки постковид възпаления. Възпаления на бъбреците, както и мозъчна мъгла - която е в две посоки и в когнитивните способности, така и в паметта. Искаш да си спомниш нещо, но не можеш. От 2-3 месеца след боледуването се възстановява, но при някой хора периодът е малко по-дълъг. Два-три месеца след ковид трябва да отидете на кардиолог, да си проверите черния дроб и белия дроб, каза още тя.

Новите случаи на коронавирус у нас са 1463 - 5,62% от тестваните

Все още не се говори за обща ваксина за корона вирус и за грип. Ваксината срещу грип е 4-валентна, добави проф. Аргирова.

По думите ѝ в момента те се опитват да повишат ваксинацията,за да не стане България една опасна страна и това да има сериозни икономически последици.

С премиера не сме говорили за въвеждане на зелен сертификат в държавната администрация, но ако ме попита - ще го посъветвам да го въведе, каза още тя.

Проф. Аргирова разкри, че част от най-големите страхове на хората, свързани с ваксините, са за тромби и това дали ще могат да имат деца.

 

 

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1286

Водещи новини

Още новини