Проф. Ангелов: До края на август ще имаме близо 3 милиона ваксинирани

Булфото, архив
share

Влизаме в април с близо половин милион българи, които имат поставена доза от ваксина срещу COVID-19. На ден вървим с темп от 15 хиляди имунизирани. Простата сметка показва, че до края на август ще имаме близо 3 милиона ваксинирани български граждани. Не бих я нарекъл оптимистична прогноза. Знам и съм убеден, че ще достигнем колективния имунитет в края на лятото. Това заяви за вестник „Янтра Днес“ здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32992

Той отново подчерта, че оръжието срещу пандемията е именно ваксината. Според Ангелов колздравната система се справя добре. Той похвали усилията на своите колеги.

„Имат нужда от спокойствие и от доверието на пациентите. Те знаят какво правят, как да го направят и кога да го направят”, отбеляза Ангелов.

Проф. Ангелов разкри кога ще се оправи ситуацията с COVID-19 у нас

Във връзка с подготовката за гласуването по време на пандемията той обясни:

"Създадена е организация и всички секции са снабдени със защитни средства и дезинфектанти – както за хората, така и за помещенията. Създадохме организация и за навременно ваксиниране на всички членове на СИК и РИК, за да гарантираме и тяхната безопасност от заразяване. От медицинска гледна точка гласуването гарантира безопасност както с мерките за допуск до помещенията, така и с предпазните мерки".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32992

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини